Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Δροσιστική και πανεύκολη σπιτική γκαζόζα.

 
Τι χρειαζόμαστε:

1 μικρό λεμόνι
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρηόσο θέλετε ή καθόλου)
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα (κοφτό)
κρύο νερό



 
Πώς το κάνουμε:

  1. Εφαρμόστε πάνω από το ποτήρι σας ένα σουρωτήρι και στύψτε το λεμόνι με το χέρι σας (έτσι θα αποφύγετε κομματάκια και κουκουτσάκια).
  2. Προσθέστε τη ζάχαρη και λίγο κρύο νερό και ανακατέψτε καλά να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Γεμίστε με το υπόλοιπο κρύο νερό το ποτήρι σας, αλλά αφήστε ένα δάχτυλο περιθώριο για να μη χυθεί ο αφρός που θα δημιουργηθεί με τη σόδα.
  4. Τέλος προσθέτετε τη σόδα, ανακατεύετε καλά και απολαμβάνετε.
*****
  • Προσοχή στη σόδα, λίγη είναι αρκετή. Εάν βάλετε παραπάνω, δεν θα έχει ωραία γεύση η γκαζόζα σας.
  • Το παρασκευάζουμε και με φρεσκοστυμμένο πορτοκάλι.
  • Αν θέλουμε, προσθέτουμε και 2 φύλλα δυόσμου για επιπλέον δροσιά.
  • Η μαγειρική σόδα συνδέεται και με τη θεραπεία του καρκίνου και των μυκητιάσεων!