Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε. ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

15Οι Δυτικοί, ΗΠΑ και Ε.Ε., αφού έριξαν λάδι στη φωτιά της Ουκρανίας προκαλώντας τις βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων ανθρώπων για να εκτοπίσουν τον Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς θέτουν σε εφαρμογή χωρίς κανένα πρόσχημα τη δεύτερη φάση του σχεδίου τους.

Ποια είναι αυτή; Να αλυσοδέσουν το δυτικό κομμάτι της Ουκρανίας με τα δεσμά του ΔΝΤ και να έχουν τους κατοίκους υπόδουλους και σκλάβους για ένα κομμάτι ψωμί. Το νοτιοανατολικό κομμάτι, όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει άλλο δρόμο. Αυτόν προς τη Ρωσία...


Από χθες, τα όργανα άρχισαν να ηχούν και ο ένας μετά τον άλλον, από ΗΠΑ και Ε.Ε. δείχνουν πώς ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από τη κρίση είναι πρώτα απ’ όλα η υπογραφή συμφωνίας με το ΔΝΤ. Πρόκειται για μία τεράστια απάτη. Όταν την αντιληφθούν οι κάτοικοι της δυτικής Ουκρανίας, γερμανοχαζαρικής καταγωγής, τότε θα είναι αργά.

Όπου ΔΝΤ και δυστυχία, φτώχια, πείνα και ανεργία. Κι απ’ αυτά οι Ουκρανοί έχουν ήδη αρκετά. Πόσο μάλλον αν υπογράψουν και μία συμφωνία για να πάρουν 15 δις ευρώ, τα οποία τους τα προσέφερε η Μόσχα, αλλά ήθελαν το χρώμα του χρήματος να είναι Αμερικανικό-Ευρωπαϊκό. Τέτοια θα είναι και η εκμετάλλευση που θα υποστούν.

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών Τζακ Λου κάλεσε την Ουκρανία να αρχίσει συνομιλίες με το ΔΝΤ για τη διαμόρφωση πακέτου οικονομικής βοήθειας το συντομότερο δυνατόν μετά την εγκατάσταση της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μίλησε με τον Αρσένι Γιατσενιούκ, μέλος της προσωρινής ουκρανικής ηγεσίας κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από τη σύνοδο της Ομάδας των 20 στο Σίδνεϊ, όπου διαμορφώθηκε ευρεία συναίνεση για τη χορήγηση πακέτου οικονομικής βοήθειας μέσω του ΔΝΤ.

«Η Βρετανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία εντός πλαισίων που θα τεθούν από το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους στη Σιγκαπούρη.

«Είναι οι πρώτες ημέρες, οι πρώτες ώρες, αλλά ο λαός της Ουκρανίας φαίνεται να δείχνει τη βούληση να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, στην οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με την Ευρώπη, και δε νομίζω ότι αυτό πρέπει να το αποκρούσουμε, πρέπει να το ενθαρρύνουμε», πρόσθεσε.

Παρέμβαση για τη διάσωση της Ουκρανίας έκανε και ο Όλι Ρέν που υποστήριξε πώς «οποιαδήποτε προτεινόμενη συμφωνία διάσωσης για την ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων πρώην σοβιετικού κράτος θα πρέπει να μετριέται σε δισεκατομμύρια ευρώ».

Έχουν στήσει λοιπόν για τα καλά τη φάκα και έχουν οδηγήσει τον Ουκρανικό λαό σε αυτή. Όταν την πατήσει, τότε δεν πρόκειται να σηκώσει ποτέ κεφάλι. Οι μεταρρυθμίσεις και οι θυσίες που θα απαιτηθούν γι’ αυτό το δάνειο μέσω του ΔΝΤ, ίσως και άλλες που θα ακολουθήσουν θα είναι γεμάτες με… αίμα.

Ήδη, μεθοδεύεται η αύξηση του φυσικού αερίου κατά 40% σε μία χώρα που χωρίς θέρμανση, απλά πεθαίνεις. Και ποιες μεταρρυθμίσεις μπορεί να κάνει ένα λαός που αμείβεται ελάχιστα και πράγματα που εμείς ως Έλληνες, ακόμη και σε αυτή την κρίση θεωρούμε δεδομένα, γι’ αυτόν είναι άπιαστο όνειρο.

Ετοιμάζονται λοιπόν επιχειρήσεις, όπως η MONSANTO και Funds, όπως αυτά του G. Soros να κάνουν πάρτι.

Η Μόσχα, που μέχρι τώρα ήταν κατά κάποιο τρόπο εγκλωβισμένη λόγω των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, αντιλήθηκε τι επρόκειτο να συμβεί και ευχήθηκε σε όσους επιλέξουν το ΔΝΤ «καλή επιτυχία», διακόπτοντας το δάνειο που είχε συμφωνηθεί το Δεκέμβριο προς την Ουκρανία (είχε ήδη δώσει 3 δις δολάρια από τα συνολικά 15).

Από σήμερα όμως φαίνεται πώς η Ρωσία ξεκινάει ένα έντονο διπλωματικό παιχνίδι και δεν πρόκειται να αφήσει στα χέρια των Δυτικών τη νοτιοανατολική Ουκρανία, η οποία είναι ρωσόφωνη.

Το αν θα επιλεγούν και άλλα μέσα, στρατιωτική δηλαδή, προκειμένου η Ρωσία να προστατεύσει την… αυλή της θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το πόσο είναι διατεθειμένοι οι Δυτικοί, ΗΠΑ και Γερμανία, να τραβήξουν το σχοινί. 


πηγή 
πηγή