Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ισχυρές «βλέπει» τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις η Άγκυρα.


Εντυπωσιάστηκαν οι τούρκοι στρατηγοί από τις απρόσμενες εντυπωσιακές επιδόσεις των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων κατά τη διεξαγωγή της άσκησης «Παρμενίων 2013».
Είχαμε αναφέρει τότε ότι οι ΑΚΑΜ που παρακολούθησαν την τελική φάση της εν λόγω άσκησης
είχαν στείλει εκτενές αναφορές στην Άγκυρα μαζί με ό,τι άλλο υλικό είχαν. Από βίντεο και δημοσιεύματα έως και τις πληροφορίες που είχαν.
Όλο το υλικό αυτό μπήκε στο μικροσκόπιο των ειδικών αξιωματούχων της Άγκυρας που μέχρι τότε ισχυρίζονταν ότι «τα Ελληνικά μαχητικά δεν έχουν ούτε τα απαιτούμενα καύσιμα για να τους αναχαιτίζουμε στο Αιγαίο».
Στην τουρκική εφημερίδα Zaman δημοσίευσε στοιχεία μίας απόρρητης έκθεσης της ΜΙΤ (Κρατικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας) όπου μεταφέρει το κλίμα «εντυπωσιασμού» των Τούρκων αναλυτών και ιθυνόντων από την κινητοποίηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2013».
Στο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι η «Τα ελληνικά μαχητικά πραγματοποίησαν πάνω από 800 εξόδους στο Αιγαίο τις πέντε ημέρες της άσκησης και συνολικά κινητοποιήθηκαν πάνω από 70.000 προσωπικό και πάνω από 100 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού χωρίς να υπάρχει καν κρίση στο Αιγαίο».
Αναφέρονται μάλιστα και σε ειδικότερα θέματα στην έκθεση (φαίνεται ότι ανέλυσαν λεπτομερώς τα δεδομένα της αφού γίνεται λόγος για «Μονάδες που ασκήθηκαν με Τακτικό Επιθετικό Σενάριο και έστειλαν Ταχυκίνητες Αεροματαφερόμενες Μονάδες παντού και όχι βραδυκίνητες Μονάδες με Στρατόπεδα εγκατάστασης μαγειρεία και Μονάδες Υποστήριξης»!
Συμβουλεύουν τους δικούς τους ότι «Οι Μονάδες που θα δράσουν ταχύτατα τις πρώτες ώρες του πολέμου πρέπει να είναι αυτάρκεις σε οπλισμό, πυρομαχικά και τρόφιμα με ορίζοντα 3 ημερών»!
Στο άρθρο η όλη κινητοποίηση περιγράφεται ως «περίεργη» ειδικά σε μια εποχή οικονομικής κρίσης, ενώ στην έκθεση γίνεται ειδική αναφορά στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που χρησιμοποιούν Στρατός και Αεροπορία και παραδέχονται ότι αποτελούν μεγάλο «πονοκέφαλο» για τα τουρκικά μαχητικά, καθώς αποτελούν «μη οικεία» συστήματα για τα ECM των μαχητικών.