Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Υπερσυγκέντρωση Τουρκικών Στρατευμάτων στον Έβρο ...Πάμε για'' θερμό'' προειδοποίησε ο Κακλαμάνης.

Απόστολος Κακλαμάνης: «Κάθε δέκα χρόνια οι γείτονές μας δοκιμάζουν τις αντοχές μας»...Για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία προειδοποίησε ο... βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επικαλούμενος τον υφυπουργό Άμυνας Αθ.Δαβάκη ο οποίος προειδοποίησε για υπερσυγκέντρωση τουρκικών στρατευμάτων στον Έβρο
Το ενδεχόμενο στρατιωτικής σύρραξης με την Τουρκία είναι πιθανό, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολο Κακλαμάνη. «Οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Κακλαμάνης επικαλέστηκε αναφορές του υφυπουργού Αμυνας Αθανάσιου Δαβάκη περι συγκέντρωσης στρατιωτικών δυνάμεων στα χερσαία σύνορα προκειμένου να απευθύνει μήνυμα ενότητας προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Βάστα Ρόμελ! Η Ελλάδα αγωνιζόταν και στα μετόπισθεν λειτουργούσε μια 5η φάλαγγα… Ο λαός θέλει ενθάρρυνση αντι να ταΐζεται με μιζέρια… θέλει πίστη στην πατρίδα». Κατά τον κ. Κακλαμάνη «κάθε δέκα χρόνια οι γείτονές μας δοκιμάζουν τις αντοχές μας», εννοώντας ότι μια φορά κάθε δεκαετία η Άγκυρα προκαλεί τεχνητή κρίση που φέρνει την Ελλάδα και την Τουρκία στα πρόθυρα του πολέμου.

«Οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως πολέμησαν οι πατεράδες και οι παππούδες τους», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε: «Ο λαός θέλει ενθάρρυνση στην πίστη και στην πατρίδα».

Στην ομιλία του στη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης είχε επισημάνει: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ενεργός απειλή διατυπωμένη από τη γείτονα και δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι υπάρχει υπερσυγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και στον Έβρο και στα μικρασιατικά παράλια, αλλά και σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών της Τουρκίας.

Επίσης, ουδείς αμφισβητεί ότι υπάρχει καθημερινή πρακτική, αεροπορική και ναυτική, όσον αφορά παραβιάσεις, επεμβάσεις σε περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης από τη γείτονα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα μας πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει τα αντίστοιχα και ανάλογα δεδομένα, προκειμένου να μη βρεθεί ελλείπουσα προς αυτήν την πραγματικότητα.

Τούτη την πραγματικότητα, λοιπόν, διαχειριζόμαστε σε όλα τα επίπεδα του αμυντικού σχεδιασμού και της νέας δομής, σταθμίζοντας την ορθή εκτίμηση της πραγματικής απειλής και την εθνική στρατηγική της χώρας».

http://www.veteranos.gr/2013/11/blog-post_10.html