Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ!

σχόλιο Γ.Θ : Και εμείς σαν λαός είχαμε κάποτε ευλάβεια. Να ξαναποκτήσουμε.
Ξεκινάμε από εμάς και με το παράδειγμά μας θα ακολουθήσουν και άλλοι.


Οι περισσότεροι από τους Ρώσους που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν την παράδοση της Σαρακοστής σχεδιάζουν τουλάχιστον για αυτές τις 40 μέρες να απέχουν  από την ενεργή χρήση του Διαδικτύου και την επικοινωνία στις κοινωνικές δικτυώσεις.

Σε τέτοια συμπεράσματα έχουν οδηγηθεί  οι κοινωνιολόγοι του ερευνητικού κέντρου της Πύλης Superjob.ru μετά την έρευνα μεταξύ των χρηστών της Πύλης, οι οποίοι είναι Ρώσοι, ενεργοί χρήστες του Διαδικτύου και ψάχνουν για καινούργια θέση εργασίας. 

Eίναι κατανοητό πως τα κοινό αυτό δεν πρέπει να ταυτίζεται με όλον τον πληθυσμό της Ρωσίας, αν και μπορούμε να παρακολουθήσουμε κάποιες τάσεις με βάση το δείγμα αυτό.

Αντικειμενικά πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανρωσικού Κέντρου Έρευνας της κοινής γνώμης, το δείγμα του οποίου είναι αντιπροσωπευτικό για όλη τη χώρα, τη  Σαρακοστή στη Ρωσία ακολουθεί μόνο ένα μέρος του πληθυσμού. Φέτος, 28% Ρώσοι σχεδιάζουν να ακολουθήσουν την Σαρακοστή λιγότερο ή περισσότερο. Πλήρως θα ακολουθήσει  τη Σαρακοστή το 4%, μερικώς το 19% ενώ θα νηστέψει την τελευταία βδομάδα το 5%. Οι περισσότεροι Ρώσοι που νηστεύουν (60%) ακολουθώντας την παράδοση τις ημέρες της Σαρακοστής σχεδιάζουν να μην χρησιμοποιούν στην ομιλία τους βρισιές και χυδαίες εκφράσεις. Οι περισσότερες που το δήλωναν ήταν οι γυναίκες (63% σε σύγκριση με 58% των ανδρών) καθώς και οι ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 45 ετών (67%).

Πάνω από ένα τρίτο των Ρώσων που ακολουθούν την νηστεία (35%) αυτές τις εβδομάδες δεν θα επισκέπτονται εκδηλώσεις διασκεδαστικού χαρακτήρα. Οι ερωτηθέντες ηλικίας άνω των 45 ετών (41%) θα αποφεύγουν να παρακολουθούν συναυλίες, θέατρα, κινηματογράφους και άλλα είδη διασκέδασης, ενώ το ποσοστό της νεολαίας ηλικίας μέχρι 24 ετών είναι φανερά λιγότερο  - 27%.

Άλλο ένα 30% των ερωτηθέντων κατά την Σαρακοστή σκοπεύει να απαρνηθεί το κάπνισμα (33% οι άνδρες και 26%  οι γυναίκες, καθώς 34% της νεολαίας).

Επιπλέον, 13% Ρώσοι που έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο σκοπεύουν να περιορίσουν ή να αποκλείσουν εντελώς την επικοινωνία σε κάθε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Το φαγητό δεν είναι αμαρτία. Αμαρτία είναι η κακιά γλώσσα, δηλαδή η συκοφαντία,  το κουτσομπολιό κ.α. Αμαρτάνουν και ο κουτσομπόλης, και αυτός που τον ακούει». «Τουλάχιστο κατά την Σαρακοστή θα προσπαθήσω να κάθομαι λιγότερο στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και να βάζω το «μου αρέσει……»,  δηλώνουν οι περισσότεροι ερωτηθέντες. Εν τω μεταξύ κατά την Σαρακοστή ακόμη και στο Διαδίκτυο πιο συχνά αναρτούν πληροφορίες ότι από την εικονική πραγματικότητα πρέπει να γυρίζουμε στην κ πραγματικότητα. Υποστηριζουν ότι η πίστη μας δεν πρέπει να είναι εικονική, αλλά πρέπει να εκφράζεται με πραγματικές πράξεις.

πηγή