Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Σορμπέ λεμόνι. Το νηστίσιμο παγωτό.

Σορμπέ λεμόνι. Το νηστίσιμο παγωτό.
Υλικά:

Για 4-6 άτομα

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 κούπα φρέσκο χυμό λεμόνι (περίπου 3-4 λεμόνια)
4 κουταλιές του γλυκού ξύσμα λεμονιού (δες ΕΔΩ)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατέψτε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρέστε το από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Ρίξτε το σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, ανακατέψτε τα και βάλτε το στη κατάψυξη για 6-8 ώρες.

Όταν καταψυχθεί το μείγμα και γίνει ημισταθερό πάρτε ένα πιρούνι και περάστε το μέσα. Ξανάβάλτε το στη κατάψυξη και αφήστε το να σταθεροποιηθεί.
Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάλτε το σορμπέ σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε μέσα σε άδεις λεμονόκουπες.

πηγή