Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Τρίζουν τα θεμέλια του κρατιδίου των κλεφτών

Όταν του έλεγα για τα Σκόπια , για τον Γκλιγκόρωφ , ο παππούλης έλεγε : ‘Αυτόν άστον να φωνάζει. Τι μπορούν να μας κάνουν ; Αυτοί μια χούφτα άνθρωποι ….. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτα . Αυτοί θα τα βρουν μπροστά τους ’ . Ποτέ δεν ανέφερε ότι θα μας πάρουν την ονομασία της Μακεδονίας .
Μαρτυρίες προσκυνητών Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 ,τόμος 1, Σελ 87-88
 
Υπερασπιζόμενος την ελληνικότητα της Μακεδονίας , ανήρτησε στο Αρχονταρίκι του το κείμενο του προφήτου Δανιήλ που αναφέρεται στον βασιλέα των Ελλήνων Αλέξανδρο και δίπλα του μια μεγάλη χάρτινη εικόνα ενός Αγγέλου από Σερβικό Μοναστήρι , να δείχνη το κείμενο.

Παρομοίαζε το κράτος των Σκοπίων με οικοδόμημα που είναι κτισμένο με τούβλα και με φαρσαλινούς χαλβάδες , που είναι κομμένοι σε σχήμα τούβλων που είναι κάποτε να καταρρεύση .
Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου , Σελ : 699

 

Ο Ερντογάν οργανώνει σε μειονότητα τους Τούρκους των Σκοπίων

Παλιά μου τέχνη κόσκινο....




Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απεργάζεται σχέδια για αύξηση του αριθμού των Τούρκων στην πΓΔΜ και τη μετατροπή τους σε μια ισχυρή μειονότητα με καθαρά τουρκικά χαρακτηριστικά.
Η είδηση δημοσιεύθηκε στην σκοπιανή εφημερίδα ‘Νόβα Μακεντόνια’, η οποία αναφέρει ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην FYROM,  λίγες ημέρες πριν από την Απογραφή του πληθυσμού, τόνισε προς τον τουρκικό πληθυσμό τον οποίον ενέταξε στο πρόγραμμα της επίσκεψής του, να  κρατήσει την εθνική του ταυτότητα και να αγνοήσει οποιαδήποτε πίεση, που ενδεχομένως θα δεχόταν, (από τους σκοπιανούς).


Το μήνυμα αυτό το έδωσε ξεκάθαρα ο Ερντογάν στη διάρκεια των πολυάριθμων συναντήσεων του με Τούρκους μουσουλμάνους που ζουν στις αγροτικές περιοχές της βορειοδυτικής επαρχίας των Σκοπίων.
Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της απογραφής,  δημιουργήθηκε ανησυχία στην τουρκική κοινότητα καθώς τα μέλη της δεχόταν πίεση να δηλώσουν «Μακεδόνες», ενώ οι ίδιοι ξεκαθάρισαν (για πρώτη φορά)  ότι δεν έχουν σχέση με τους Σλάβους και ότι είναι εθνικά Τούρκοι και από άποψη θρησκείας μουσουλμάνοι.
Οι πιέσεις που δέχθηκε η τουρκική κοινότητα έφθασε στη δημοσιότητα  από μερικούς απογραφόμενους που ειδοποίησαν για αυτές την τουρκική πρεσβεία στα Σκόπια αλλά και τους εκλεγμένους  Τούρκους αντιπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Inanews

infognomonpolitics




Διεκόπη η απογραφή πληθυσμού στα Σκόπια - Καχυποψία μεταξύ Σλαβομακεδόνων & Αλβανών 


Η απογραφή πληθυσμού που είχε ξεκινήσει στα Σκόπια την 1η Οκτωβρίου και επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 15 Οκτωβρίου, διεκόπη σήμερα μετά τα πολλαπλά προβλήματα που ξεκίνησαν ακόμη πριν από την έναρξή της και εντάθηκαν τις τελευταίες ημέρες.
Χθες το βράδυ παραιτήθηκαν όλα τα μέλη της Κρατικής Επιτροπής Απογραφής (ΚΕΑ) της ΠΓΔΜ, επικαλούμενα το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία απογραφής δεν ακολουθείται η μεθοδολογία που ορίστηκε από την Κρατική Στατιστική Επιτροπή της χώρας και την Eurostat και, ως εκ τούτου, τα αποτελέσματα της απογραφής δεν θα μπορούσαν να ανταποκρίνονται στον πραγματικό αριθμό του πληθυσμού.
Ο βασικός λόγος διακοπής της απογραφής έγκειται στις σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των Σλαβομακεδόνων και Αλβανών μελών της ΚΕΑ σχετικά με το ποιοι μπορούν να απογραφούν από τους πολίτες της ΠΓΔΜ που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.
Στο νόμο αναφέρεται ότι δικαίωμα να απογραφούν έχουν όσοι βρίσκονται εκτός χώρας, το πολύ μέχρι έναν χρόνο. Οι πολίτες αυτοί θα μπορούν να απογραφούν στην ΠΓΔΜ με σχετική διαβεβαίωση των συγγενών τους. Ωστόσο, τα αλβανικά κόμματα θεώρησαν ότι η διάταξη αυτή του νόμου επιτρέπει την απογραφή, με τον ίδιο τρόπο, των Αλβανών μεταναστών που ζουν χρόνια στο εξωτερικό κι έχουν εισέλθει στη χώρα στη διάρκεια του τελευταίου έτους, είτε για να επισκεφθούν συγγενείς τους είτε για κάποιο άλλο λόγο και μετά επέστρεψαν και πάλι στον τόπο διαμονής τους, στο εξωτερικό.
Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να απογραφούν πολλοί Αλβανοί μετανάστες από την ΠΓΔΜ, αφού οι περισσότεροι απ' αυτούς, συνήθως επισκέπτονται τη γενέτειρα τους μια φορά το χρόνο. Σημειώνεται ότι η μετανάστευση είναι πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των Αλβανών της ΠΓΔΜ παρά μεταξύ των Σλαβομακεδόνων. Οι σοβαρές αυτές διαφωνίες αντανακλούν, σύμφωνα με αναλυτές στα Σκόπια, την εκατέρωθεν καχυποψία μεταξύ των δύο μεγάλων εθνικών κοινοτήτων της ΠΓΔΜ (Σλαβομακεδόνων και Αλβανών), σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού της καθεμίας, στη χώρα.
Εν μέσω των διαφωνιών αυτών, ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου η απογραφή του πληθυσμού στην ΠΓΔΜ με τις κατά τόπους επιτροπές απογραφής να εφαρμόζουν διαφορετικά κριτήρια και με αποτέλεσμα να διακοπεί, σήμερα, τελικά η απογραφή. Η τελευταία απογραφή πληθυσμού στην ΠΓΔΜ πραγματοποιήθηκε το 2002 και σύμφωνα με τα στοιχεία της, ο πληθυσμός της χώρας ανερχόταν σε περίπου 2.020.000 άτομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2002, οι Σλαβομακεδόνες αποτελούν το 64,18% του πληθυσμού της ΠΓΔΜ, οι Αλβανοί ανέρχονται στο 25,17%, ενώ 3,85% είναι Τούρκοι, 2,66% Ρομά, 1,8% Σέρβοι, 0,85% Βόσνιοι και 0,5% Βλάχοι. Τα μέλη άλλων εθνοτικών ομάδων ανέρχονταν στο 1%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr