Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

«Κόκκινη Επανάσταση» στους ωκεανούς: Με μία βολή του βαλλιστικού όπλου Zmeevik καταστρέφεται Ομάδα Μάχης αεροπλανοφόρου!

Η Ρωσία παρουσίασε ένα όπλο πραγματικό "game changer":
Παρά την μερική άρση κυρώσεων από τις ΗΠΑ στην Ρωσία (στην Gazprom Γερμανίας και τα λιπάσματα, σπόρους, ιατρικά μηχανήματα κλπ.) η ένταση όχι απλώς δεν λέει να υποχωρήσει στο μέτωπο των πολεμικών επιχειρήσεων, της Ουκρανίας, αλλά η Ρωσία προχώρησε σε παρουσίαση ενός όπλου που θεωρείται “game changer” στο παιχνίδι της παγκόσμιας ισχύος: Ένα όπλο αποκλειστικά για να κτυπήσει το απόλυτο προβάδισμα των ΗΠΑ σε ότι αφορά την θαάσσια κυριαρχία, τα

Το όπλο είναι ο βαλλιστικός πύραυλος Zmeevik ένα “carrier – killer” σύστημα με ακτίνα δράσης 6.000 χλμ!

Το όπλο έχει αρκετά κοινά με τους αντίστοιχους κινεζικούς πυραύλους τύπου DF-21D και DF-26, οι οποίοι έχουν βεληνεκές έως και 4.000 χιλιόμετρα, αλλά υπερέχει σε ένα κρίσιμο σημείο: Είναι πολλαπλών κεφαλών όταν φέρει συμβατικές κεφαλές και μπορεί να πλήξει ένα ολόκληρο battle group, με ταχύτητας 10-12 φορές αυτή του ήχου πετυχαίνοντας έξι διαφορετικά κτυπήματα σε έξι διαφορετικά πλοία!

Φυσικά υπάρχει και η έκδοση με μία μόνο πυρηνική κεφαλή 200 ΚΤ, υπεραρκετή για να καταστρέψει από μόνη της το battle group ενός αεροπλανοφόρου.

Αλλά μεγαλύτερη στρατηγική σημασία έχουν οι συμβατικές κεφαλές. Για πρώτη φορά ένα όπλο από μόνο του μπορεί να βυθίσει έναν ολόκληρο στόλο, χωρίς να είναι πυρηνικό!

Το όπλο έχει ήδη εισέλθει σε προσωρινή επιχειρησιακή κατάσταση με τις πρώτες μονάδες του, υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, αλλά πλέον ανακοινώθηκε η ύπαρξή του στο πλαίσιο της πολιτικής των «προειδοποιήσεων» που ακολουθεί η Μόσχα.


Πάντως είναι γεγονός ότι όλα τα νέα πυραυλικά συστήματα που έχουν δοκιμαστεί στην Ουκρανία έχουν επιτύχει απόλυτα.

Ακόμα και ο υπερ-υπερηχητικός πύραυλος Zircon τίθεται σε επιχειρησιακή λειτουργία στο ρωσικό Ναυτικό πριν από το τέλος του έτους, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι κρατικές δοκιμές έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται η ενσωμάτωσή του σε μονάδες επιφανείας, όπως κορβέτες, αντιτορπιλικά και φρεγάτες, μέσα στους επόμενους πέντε μήνες».

Η ρωσική τακτική να εγκαθιστά προηγμένα οπλικά και «βαριά» από στρατηγικής άποψης οπλικά συστήματα ακόμα και σε μικρού εκτοπίσματος κορβέτες των 1200 τόνων αποδείχθηκε σωτήρια και στην Συρία και στην Ουκρανία, όταν χρειάζονταν πολλά και άμεσα πυραυλικά κτυπήματα: Η έλλειψη μεγάλων μονάδων ή για να είμαστε πιο ακριβείς η αδυναμία ναυπήγησης μεγάλων μονάδων, οδήγησε σε μικρού εκτοπίσματος κατασκευές με οπλισμό καταδρομικού…

πηγή