Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΣΟΚ στο παγκόσμιο tennis από τη δραματική κατάσταση της υγείας του πλήρως εμβολιασθέντος Rafael Nadal. Πονάει σαν κόλαση και εγκαταλείπει στα 36 του;

Στη περίπτωσή του η επιστήμη δεν έχει το δικαίωμα να σηκώσει τα χέρια ψηλά όπως μας έχει συνηθίσει ως τώρα

Μόλις λίγους μήνες πριν.

Ο Rafael Nadal για τα εμβόλια>

-Προσπαθώ να ακολουθώ τους ανθρώπους που είναι προετοιμασμένοι σε κάθε θέμα, όχι αυτούς που δεν είναι…

Ο Ισπανός υπερασπίζεται τη χρήση εμβολίων κατά του COVID-19.

Η κατάσταση του Novak Djokovic έχει κλονίσει το tennis, με πολλούς άλλους παίκτες να αναρωτιούνται για την κατάσταση στην Αυστραλία, ωστόσο ο Rafael Nadal έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ακολουθήσει τους ανθρώπους με γνώση στο θέμα των εμβολίων.

Ο Djokovic απελάθηκε από την Αυστραλία ως αποτέλεσμα του εμβολιαστικού του καθεστώτος, με τον Σέρβο να είναι υψηλού προφίλ σκεπτικιστής τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για τη σοβαρότητα του COVID-19, παρά το γεγονός ότι είχε προσβληθεί ο ίδιος από τον ιό.

«Σέβομαι τις όποιες απόψεις, ωστόσο προσπαθώ να ακολουθώ τους ανθρώπους που είναι προετοιμασμένοι σε κάθε θέμα, όχι τους ανθρώπους που δεν είναι», εξήγησε ο 36χρονος Nadal στο Onda Cero.

«Νομίζω ότι η γνώμη του Djokovic σε σύγκριση με τη δική μου για το θέμα είναι διαφορετική, είμαστε σε πολύ μακρινές θέσεις.

– Ο Rafael Nadal γνώριζε από τον δισεκατομμυριούχο φίλο του και ιδρυτή της Microsoft Βill Gates από τον Φεβρουάριο ότι ο κορωνοϊός θα γινόταν «περίπλοκος», σύμφωνα με τον θείο του Ισπανού τενίστα, Τoni.

Η πανδημία του κορωνοϊού είχε ακινητοποιήσει τον αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένου του τένις, σε όλο τον κόσμο, με το Wimbledon να ακυρώνεται για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρέπει να πονάει σαν απόλυτη κόλαση.

Κάποιος υποθέτει ότι πράγματι έτσι συμβαίνει, εάν λάβουμε υπόψη την αξιόπιστη πηγή. Ο Rafael Nadal αποσύρθηκε ξαφνικά από το Wimbledon την παραμονή του ημιτελικού της Παρασκευής, επικαλούμενος ένα πόνο στην κοιλιά που λέει ότι είναι τόσο οδυνηρό που του αφαίρεσε τη δύναμή του, την ικανότητά του να σερβίρει και κάθε ευκαιρία να κερδίσει ένα ζευγάρι αγώνων και έναν τίτλο.

«Νιώθω πολύ λυπημένος που το λέω αυτό», είπε ο Nadal την Πέμπτη επιβεβαιώνοντας την απόσυρσή του.

Έμοιαζε τσακισμένος. Υπάρχει αμφιβολία ότι ο Nadal εξάντλησε κάθε λογική ευκαιρία να βγει εκεί για την αναμέτρησή του την Παρασκευή με τον Nick Kyrgios;

Ο Nadal αρνήθηκε να εγκαταλείψει απέναντι στον Taylor Fritz, ακόμη και όταν ο πατέρας του, Sebastian και η αδελφή του, Maria Isabel, που τον παρακολούθησαν να αγωνίζεται  φάνηκε να του έκαναν σήμα να σταματήσει.

-Μου είπαν να αποσυρθώ από τον αγώνα, ναι…, παραδέχθηκε ο Nadal.

«Είναι κάτι που μισώ να κάνω. Οπότε συνεχίζω να προσπαθώ, και αυτό είναι».

Στερούμενος σχεδόν όλη τη δύναμή του, ο Nadal άλλαζε ταχύτητες με junkball και μείωσε τους πόντους για να περιορίσει την ορμή του Fritz. Η ταχύτητα του σερβίς του έπεσε κοντά στα 20 μίλια την ώρα, αλλά φαινόταν να έχει ως αποτέλεσμα την αλλαγή του γηπέδου, εκμηδενίζοντας το timing του Fritz στις επιστροφές του.

Ήταν σαν να βλέπεις έναν επιδέξιο πιλότο να προσγειώνει ένα παλιό αεροπλάνο χωρίς ρόδες και καπνό να ξεχύνεται από τις μηχανές. Το πλήθος παθιάζονταν για να κερδίσει ο Nadal.

Τι συμβαίνει όμως πραγματικά με την υγεία του πλήρως εμβολιασθέντος και φίλου του Bill Gates, Rafael Nadal;

Στη περίπτωσή του η επιστήμη δεν έχει το δικαίωμα να σηκώσει τα χέρια ψηλά- όπως μας έχει συνηθίσει ως τώρα- σ΄αυτή την δυστοπικής προέλευσης πανδημία…

Στο μεταξύ…

kourdistoportocali.com
https://www.triklopodia.gr