Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Λουκουμάδες μπανάνας

Akis Petretzikis
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Ιδανικά αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις μπανάνες και τις πιέζουμε με ένα πιρούνι για να γίνουν πουρές.
  • Μεταφέρουμε τον πουρέ μπανάνας στο μπολ με τη μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε τις μπανάνες σε 20 φέτες και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά για να καλυφθούν όλες οι μπανάνες με το μείγμα για τους λουκουμάδες.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε μείγμα από το μπολ και φροντίζουμε να έχει και μια φέτα μπανάνας.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και ψήνουμε 2-3 λεπτά για να ψηθούν καλά και να πάρουν χρώμα.
  • Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα, τη σάλτσα καραμέλας και τρούφα σοκολάτας.

Συστατικά

  • 250 γρ. νερό, χλιαρό
  • 6 γρ. μαγιά ξηρή
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γρ. μπανάνες
  • 360 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα γαρίφαλο
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 2 μπανάνες
  • 300 ml ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα


https://akispetretzikis.com/el/categories/glyka/loykoymades-mpananas