Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Άρση της δίωξης των Μητροπολιτών Μόρφου - Τριμυθούντος

Το αντίχριστο κράτος δεν θα οδηγήσει τελικά στο δικαστήριο τους δύο Μητροπολίτες. Μας κάνουν την χάρη τελικά...

σχόλιο Γ.Θ : Ας κάνανε και αλλιώς. Ας τους βάζανε φυλακή και θα έπρεπε να κτίσουν μετά και άλλες φυλακές για να μας βάλουν και εμάς. Να μας βάλουν όλους μας. 
Στο μασονικό σας κράτος αντίχριστοι δεν θέλουμε να ζούμε



Δεν θα οδηγηθούν τελικά στο δικαστήριο οι δύο μητροπολίτες Μόρφου και Τριμυνθούντος για παραβίαση των διαταγμάτων περί λοιμοκάθαρσης, ενώ οι πιστοί που παρευρέθηκαν σε εκκλησίες παραβιάζοντας τα διατάγματα θα πάρουν εξώδικο αντί να δικαστούν από δικαστήριο.

Σ’ αυτές τις αποφάσεις κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, μετά την ολοκληρωμένη μελέτη των φακέλων από τις αστυνομικές έρευνες και τη στάθμιση όλων των μαρτυριών και τεκμηρίων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν τέθηκε θέμα παραβίασης των διαταγμάτων από τους δύο μητροπολίτες ή τους ιερείς αφού αυτοί εδικαιούντο να παρευρίσκονται στους ναούς. Αυτό που εξετάστηκε επισταμένα από τη Νομική Υπηρεσία, ήταν κατά πόσον με δηλώσεις τους ή με εγκυκλίους, οι δύο μητροπολίτες, διέγειραν άλλα πρόσωπα να παρανομήσουν, ήτοι να παρευρεθούν σε λειτουργία σε ναούς. Φαίνεται πως από τις εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, αυτό, δηλαδή να προκάλεσαν άλλους να παρανομήσουν, δεν προκύπτει ξεκάθαρα, οπόταν τυχόν καταχώρηση υπόθεσης στο δικαστήριο, θα ήταν δύσκολο να αποδειχθεί.

Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε όπως οι μητροπολίτες Μόρφου Νεόφυτος και Τριμυθούντος Βαρνάβας, να μην οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, όπως ήταν η αρχική εισήγηση της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Μόρφου είχε ερευνηθεί για δηλώσεις του που αναρτήθηκαν σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ο μητροπολίτης Τριμυνθούντος για εγκύκλιο που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της μητρόπολης προς τους ιερωμένους της περιφέρειας του. Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης είχε μιλήσει δημόσια πως η Αστυνομία εισηγείτο την δίωξη των δύο ιερωμένων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Νομική Υπηρεσία αποφάσισε για τους άλλους τρεις φακέλους που τέθηκαν ενώπιόν της και αφορούσαν τον εκκλησιασμό Παλαιοημερολογιτών σε εκκλησία στο χωριό Αβδελλερό, σε εκκλησιασμό στην Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη και σε ακόμη μια εκκλησία στη Λάρνακα, για τους εμπλεκόμενους να εκδοθούν εξώδικα, αντί να οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Για την υπόθεση στην Ερήμη, η Αστυνομία είχε κατηγορήσει γραπτώς είκοσι συνολικά πρόσωπα για παράβαση του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου και των σχετικών διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας. Για τα άτομα αυτά πλην των ιερωμένων που δικαιούνταν να παρευρίσκονταν στο ναό, η Αστυνομία πήρε οδηγίες για να τους εκδώσει εξώδικα 300 ευρώ, αντί να προχωρήσει στην καταχώρηση όλων αυτών των υποθέσεων ενώπιον της δικαιοσύνης. Το ίδιο θα συμβεί και με τις δύο άλλες υποθέσεις στη Λάρνακα και το Αβδελλερό, όπου όσοι αναγνωρίστηκαν και καταγγέλθηκαν γραπτώς θα λάβουν εξώδικο για εκκλησιασμό κατά παράβαση του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου.