Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Τα... άσχημα και τα... καλά μαντάτα!

 
Δάκρυσε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ στην Ιαλυσό της Ρόδου γράψαμε καλοί μου Χριστιανοί στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας, παρουσιάζοντας την ερμηνεία του θαύματος από ένα σύγχρονο γέροντα ασκητή! Δεν πρόλαβε να στεγνώσει καλά -καλά το μελάνι και να που τα άσχημα μαντάτα έφθασαν από το όμορφο νησί. Την ημέρα της εορτής του με το παλαιό ημερολόγιο άνοιξαν οι ουρανοί και πλημμύρισαν τη Ρόδο. Αληθινός κατακλυσμός που άφησε πίσω του εκτός από τις πάμπολλες καταστροφές και τρεις νεκρούς συνανθρώπους μας. Οι Ροδίτες ψάχνουν ακόμη να βρουν την αιτία της καταστροφής στα μπαζωμένα ρέματα και στις πολεοδομικές ατασθαλίες... Θα ψάχνουν πολύ αλλά δεν θα βρίσκουν τίποτε γιατί τα πραγματικά αίτια έχουν να κάνουν με πνευματικά κυρίως θέματα...
Δυστυχώς όμως, τα άσχημα μαντάτα δεν τελείωσαν εκεί. Ακολούθησε και η σοβαρότατη(!!!) πρόταση των «προοδευτικών» αριστερών βουλευτών κομμάτων που προσδοκούν να πάνε μπροστά τον τόπο να νομιμοποιήσουν το περιβόητο «γάμο» των ανωμάλων (ομοφυλοφίλων)!!! Έτσι αφού τακτοποίησαν την οικονομία με τη έμμεση και άμεση στήριξη της μνημονιακής πολιτικής, έβαλαν τάξη στην Παιδεία, με προτάσεις αλλοίωσης της ελληνικής ιστορίας, κατάργησης των θρησκευτικών από τα σχολεία, απομάκρυνσης των ιερών εικόνων και των χριστιανικών συμβόλων από τα δημόσια κτίρια, αναβάθμισαν τον πολιτισμό με το να ευτελίζουν τη σημαία και να προωθούν την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην καρδιά της Αθήνας... Και τώρα είπαν ότι χρειάζεται ακόμη ένα βήμα για να πάει ο τόπος πιο μπροστά!!! Και το βήμα αυτό έχει να κάνει με την επιβολή της ανωμαλίας ως νόμο του κράτους! Έτσι προτείνουν για να ολοκληρώσουν το πολύτιμο και ευεργετικό για το Έθνος έργο τους να τάχιστα στη νομιμοποίηση της ψυχασθένειας, η οποία θα συμβάλει ώστε να μετατραπεί η ελληνική ορθόδοξη κοινωνία μας σε Σόδομα και Γόμορρα. Πιθανόν αυτό να είναι το εξ ευωνύμων όραμα τους!
 Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλουν οι σύγχρονοι αυτοί τυρανίσκοι της πατρίδας μας στο να ικανοποιηθεί ο βασικός στόχος του Αντιδίκου, δηλαδή να μετατρέψει την κοιτίδα της ορθοδοξίας σε Σόδομα για να έχει πλέον το δικαίωμα να ζητήσει από το Θεό την ολοσχερή καταστροφή της!
«Προσέξτε παιδιά μου, να μην πέσουμε σ’ αυτή την παγίδα του πονηρού γιατί η ευλογημένη Ελλάδα θα καταδικασθεί στο πυρ το αιώνιον. Προσέξτε -προσέξτε γιατί αν ψηφισθεί κάτι τέτοιο, να ξέρετε πως πνευματικά ισοδυναμεί με απεριόριστες οικονομικές κρίσεις! Θεέ μου, Θεέ μου μην επιτρέψεις κάτι τέτοιο, λυπήσου μας. Μην επιτρέψεις στους βουλευτές μας να συνυπογράψουν την εσχάτη προδοσία και να οδηγήσουν τον ευλογημένο αυτό λαό στο πυρ το αιώνιον. Στώμεν καλώς παιδιά μου, στώμεν καλώς» σχολίαζε σύγχρονος γέροντας ασκητής που υπηρετεί στα βουνά των Αγράφων. Και πρόσθετε: «Να πέσουν όλοι οι χριστιανοί στα γόνατα και να προσευχηθούν να μην γίνει νόμος η ψυχασθένεια»!
Ακολούθησαν όμως κι άλλα κακά μαντάτα, που αφορούσαν σκάνδαλα υψηλόβαθμων ρασοφόρων. Διασύρουν ορισμένοι την Ορθοδοξία και το ιερό ράσο και η Ιερά Σύνοδος αντί άμεσα να αντιδράσει θα δείτε πως θα το ξεπεράσει ακολουθώντας την πεπατημένη οδό της συγκάλυψης! Θα πει δηλαδή, ως έχει πράξει και στο παρελθόν ότι όποιος έχει στοιχεία ας τα καταθέσει ή θα ορίσει καμία πολυμελή επιτροπή, η οποία δεν θα συνέλθει ουδέποτε. Κι αυτά μέχρι νά βγουν τα στοιχεία στό Διαδίκτυο... Και τότε θα τρέχει...
Είθισται βλέπετε καλοί μου χριστιανοί οι καλικάτζαροι δεκαετίες τώρα να προσπαθούν να αναδεικνύουν ανθρώπινες αδυναμίες και σφάλματα, να υποκινούν προβολές βλάσφημων κινηματογραφικών ταινιών και να αναστατώνουν τους ανθρώπους ενόψει της γέννησης του Θεανθρώπου! Στο τέλος όμως, φεύγουν ντροπιασμένοι και επιστρέφουν και πάλι στα έγκατα της γης...
 
Τα καλά μαντάτα
Και ενώ με τα ανωτέρω γεγονότα οι Χριστιανοί θλίβονταν έφθασαν από τη Βασιλεύουσα δύο πολύ καλά μαντάτα. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εντελώς ξαφνικά και απροσδόκητα προχώρησε στην αγιοκατάταξη του γνωστού σύγχρονου αγίου γέροντος Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου. Το γεγονός αυτό όχι μόνο προκάλεσε χαρά σε ολάκερο το ορθόδοξο Χριστεπώνυμο ποίμνιο εντός και εκτός Ελλάδας αλλά τάραξε στην κυριολεξία τους σύγχρονους Καλικατζάρους, που είδαν και πάλι τους χριστιανούς να χαμογελούν! Την χαρμόσυνη αυτή είδηση υποδέχτηκαν οι πιστοί με κωδωνοκρουσίες σε πολλά μέρη της Ελλάδος, αφού ο Άγιος Πορφύριος με την όλη ποιμαντική του διαδρομή βοήθησε χιλιάδες κατατρεγμένες ψυχές να κρατηθούν στο άρμα του Ιησού Χριστού. Ο Άγιος Πορφύριος με την όλη βιωτή του κατήχησε και συνεχίζει να κατηχεί χιλιάδες χριστιανούς. Τους συμβουλεύει στο πως να πορεύονται προς τη σωτηρία. Είναι ο πρώτος από την γνωστή τριάδα των σύγχρονων σοφών αγίων γερόντων, που καταγράφεται και επισήμως στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας και θα εορτάζει στις 2 Δεκεμβρίου, ημέρα της κοιμήσεώς του.
Η αγιοκατάταξη λογίζεται ως δώρο του ουρανού για να κατανοούμε ότι ακόμη και μέσα στην καταχνιά της απελπισίας αρκεί μία μικρή σπίθα φωτός, σαν αυτή του αγίου γέροντα Πορφυρίου για να ανάψει και πάλι τη δάδα της ελπίδας και να λάμψει το ανέσπερον φως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Ειλικρινά καλοί μου Χριστιανοί, η απόφαση αγιοκατάταξης του Αγίου Πορφυρίου μας ξάφνιασε ευχάριστα, όπως ευχάριστα μας ξάφνιασε και η δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ότι ο ίδιος δεν είναι μασόνος, ούτε σχετίζεται με τη Μασονία.
Εάν μάλιστα η δήλωση αυτή, που αποτέλεσε απάντηση σε δημοσιεύματα συνοδευόταν και με μία συνολική καταδίκη της μασονίας, ως σατανολατρική θρησκεία τότε θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη η χαρά μας. Γιατί κάτι τέτοιο δια στόματος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα λειτουργούσε ανασταλτικά σε όλους αυτούς τους κουφιοκέφαλους ορθοδόξους χριστιανούς που εν αγνοία τους τις περισσότερες φορές πιάνονται στα δίκτυα της επίσημης σατανολατρίας και μολύνονται μέσα στις στοές του σκότους. Μακάρι λοιπόν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την πρώτη ευκαιρία να συμπληρώσει τη ατελή δήλωσή του καταδικάζοντας τη βρωμερή αυτή θρησκεία του σκότους και της δυσωδίας. Έτσι, θα συνεισφέρει πλείστα στη σωτηρία πολλών ορθοδόξων σ’ όλον τον κόσμο, οι οποίοι ενίοτε και δημοσίως καμαρώνουν οι αθεόφοβοι ότι είναι και ορθόδοξοι και μασόνοι!!! Αγνοούν βλέπετε οι δυστυχείς ότι δεν μπορούν να υπηρετούν και τον Θεό και τον Αντίδικο. Αγνοούν ότι ο Θεός είναι Αυτός που είναι και δεν μπορούν να Τον ράψουν στα μέτρα και τα σταθμά της ασυνείδητης επί το πλείστον αγνωσίας τους, που τους στερεί τη σωτηρία και τους οδηγεί στο αιώνιον πυρ.
Και στα καλά μαντάτα της Βασιλεύουσας ήρθε να προστεθεί και μία καλή είδηση από την Αρχιεπισκοπή! Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή του και μίλησε με σκληρά λόγια γι’ αυτούς που κατάντησαν το λαό μας πειραματόζωο της νέας τάξης. «Ως εδώ και μη παρέκει. Ο λαός δεν αντέχει άλλο» είπε απευθυνόμενος πρωτίστως στους όψιμους «εθνοσωτήρες» της εφιαλτικής πολιτικής σκηνής της χώρας. Ας ελπίσουμε ο λόγος του να έχει την πρέπουσα συνέχεια, έτσι ώστε να βουλώσουν τα στόματα αυτών που υποστηρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι μόνο μουγκός αλλά συναινεί με τη σιωπή του στο έγκλημα και στην μεγάλη προδοσία του ελληνικού λαού.  
 
Ημέρες γιορτής
Καλοί μου Χριστιανοί, καλοί μου άνθρωποι, σε λίγες ημέρες, όπως μας υπενθυμίζει γέροντας ασκητής από το Παγγαίο όρος «θα γεννηθεί στη γη ο Θεάνθρωπος, ο Υιός του Θεού, ο γλυκύτατος Ιησούς Χριστός! Ερχόμενος από τον ουρανό φέρνει στη γη το φως της γνώσης, την αγάπη και τη σωτηρία του ανθρώπου. Είναι τα δώρα του τριαδικού Θεού προς τον κατατρεγμένο άνθρωπο. Είναι τα όπλα που διαλύουν το σκοτάδι και δίνουν οριστικό τέλος στην απελπισία. Η γέννηση Του γκρεμίζει το ψευδεπίγραφο χαρτοβασίλειο του Αντιδίκου και επαναφέρει την χαρά στα πρόσωπα των ανθρώπων. Ας ανοίξουμε διάπλατα λοιπόν τις καρδιές μας να Τον υποδεχθούμε. Ας τις μετατρέψουμε σε φάτνη, γιατί μόνο στα πολύ ταπεινά αυτά μέρη γεννιέται το Φως, η Αλήθεια και η Ζωή!
Καλοί μου χριστιανοί, καλοί μου άνθρωποι, μην χάσουμε εφέτος την ευκαιρία να ψάλλουμε μαζί με τους αγγέλους και τους ποιμένες της Βηθλεέμ «δόξα εν υψίστοις Θεώ και εν ανθρώποις ευδοκία». Μην λησμονήσουμε να επισκεφθούμε το «βενζινάδικο» της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, το μυστήριο της θείας εξομολόγησης και με την μετάνοιά μας να πληρώσουμε για να λάβουμε το πολύτιμο δώρο της ταπείνωσης, το οποίο είναι η βενζίνη που οδηγεί τον χριστιανό ενώπιον του Θεού για να σε χαριτώνει, όπως έκανε με το άγιο γέροντα Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη. Κλείστε λοιπόν τα αυτιά σας στις σειρήνες της εποχής που σε οδηγούν σαν τους άμυαλους συντρόφους του Οδυσσέα στον αιώνιο θάνατο και αναζήτησε την Ιθάκη της αιωνιότητας, την αληθινή πατρίδα και τη σωτηρία σου. Είθε ο γλυκύτατος Ιησούς να σας ευλογεί όλους, φίλους και εχθρούς. Αμήν».
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα
 
Σ.Ο.

ΠΗΓΗ: www.orthodoxia.gr
Συντάκτης: ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013