Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Ο Ρώσικος στρατός ελευθέρωσε και νέες περιοχές

Οι Ουκρανοί χάνουν έδαφος στη Ζαπορίζια και περικυκλώνονται στο Μπαχμούτ!

Ο ρώσικος στρατός ελευθέρωσε Lobkovoe, Malye Shcherbaki, Shcherbaki, Novoandreevka, Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Belogorye σε περιφέρεια Ζαπορίζια και Kleshcheevka στο Μπαχμούτ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες αναφορές του καναλιού “Война История Оружие”, αριθμός οικισμών στην περιφέρεια Zaporozhye: Malye Shcherbaki, Shcherbaki, Novoandreevka, Novodanilovka, Malaya Tokmachka και Belogorye καταλήφθηκαν από τη RuAF.«Η επίθεση συνεχίζεται εκεί, καθώς πολλές μονάδες στην ουκρανική πλευρά έχουν αφαιρεθεί για να κρατήσουν την περιοχή Μπαχμούτ, επομένως η κίνηση προς τα εμπρός είναι ευκολότερη από ό,τι θα μπορούσε να είναι».

Με αντιπερισπασμό οι Ρώσοι προκαλούν πανικό στο ουκρανικό στρατόπεδο

Κινείται και το μέτωπο Ζαπορίζια. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το Λόμπκοβε/Lobkovoye στην περιφέρεια Ζαπορίζια έπεσε στις δυνάμεις Ζ. Σήμερα επιβεβαιώθηκε η έναρξη της επίθεσης στο μέτωπο του Zaporozhye. Καταλήφθηκαν επιβεβαιωμένα δύο οικισμοί – Lobkovoe και Maly Shcherbaki, επίσης μάχες για το χωριό Shcherbaki. Ο ρωσικός στρατός πλησιάζει απευθείας την πόλη Orekhov. Σύμφωνα με αξιοσημείωτα ρωσικά τηλεγραφικά κανάλια, το Malye Shcherbaki έπεσε στον έλεγχο των Z.

Φαίνεται ότι όλο το μέτωπο είναι πλέον ενεργό…και οι ρωσικές δυνάμεις επικεντρώνονται σε αυτή τη φάση να διασφαλίσουν τις 4 περιφέρειες του Ντονμπάς που προσαρτήθηκαν επίσημα στη Ρωσία. Αυτή του Λούγκανσκ είναι ελεύθερη, στο Ντόνετσκ σημειώνονται επιτυχίες αφού μετά το Σολεντάρ φαίνεται να σφίγγει κι άλλο ο κλοιός και η πολιορκία του Μπαχμούτ. Στην περιφέρεια της Ζαπορίζια ελευθερώθηκαν στο νότο οικισμοί και μένει η Χερσώνα που θα έχει πιθανώς ειδική διευθέτηση.
Ο ρώσικος στρατός καθηλώνει την AFU σε όλους τους τομείς – και έτσι εμποδίζει κάθε μετατόπιση αποθεματικών.
Η κατάσταση στο νότο Zaporizhzhia ενώ η RF προχωρά ΝΔ του Bakhmut και βόρεια του Soledar.

«Οι μάχες έχουν ενταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην περιφέρεια Zaporozhye» δηλώνουν οι αρχές της περιοχής.

Δεκάδες στρατιώτες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέρασαν στην πλευρά της Ρωσίας στην περιοχή Zaporozhye

Από τα μέσα Δεκεμβρίου 2022, τουλάχιστον αρκετές δεκάδες στρατιώτες εδαφικής άμυνας της AUF πέρασαν προς τη ρωσική πλευρά στην κατεύθυνση του Ζαπορόζια, αυτομόλησαν στο ρώσικο στρατό ο αριθμός τέτοιων περιπτώσεων αυξάνεται, δήλωσε ο Volodymyr Rogov, πρόεδρος του κινήματος We Are Together with Russia. Ο Rogov είπε ότι λαμβάνονται προληπτικά μέτρα κατά στρατιωτών που έχουν αλλάξει πλευρά και παρακολουθείται η εμπλοκή τους σε εγκλήματα πολέμου. Επιπλέον, αν δεν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή τους, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορούν να επιστρέψουν σε μια κανονική προπολεμική ζωή. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κινήματος, υπάρχουν ήδη αρκετοί τέτοιοι άνθρωποι, υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις που μαζί μας πολεμούν ως μαχητές που άλλαξαν πλευρά.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνει τον έλεγχο του οικισμού Kleshcheevka στα περίχωρα του Bakhmut (Artyomovsk) από τις δυνάμεις PMC Wagner.

Το PMCWagner κατέλαβε την Kleshcheevka, νοτιοδυτικά του Bakhmut. και κερδίζοντας έδαφος στα βόρεια προάστια της Krasnaya Gora και καταλαμβάνει μια σειρά από θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Paraskovievka και Podgorodny.

Το στρατηγικό χωριό Klescheevka στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ρωσίας απελευθερώθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις, δήλωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.Ο ρωσικός στρατός επιβεβαιώνει την κατάληψη του βασικού οικισμού του Ντονμπάς

«Οι εθελοντές των μονάδων επίθεσης με υποστήριξη πυρός από την τακτική και στρατιωτική αεροπορία, τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας απελευθέρωσαν τον οικισμό Klescheevka», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση την Παρασκευή.

Μια μέρα νωρίτερα, η σύλληψη της Klescheevka ανακοινώθηκε από τον Yevgeny Prigozhin, τον επικεφαλής της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του Ομίλου Wagner.

Η Klescheevka, είχε οχυρωθεί σε μεγάλο βαθμό από τον ουκρανικό στρατό. Βρίσκεται 9 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης Artyomovsk, που η Ουκρανία ονομάζει Bakhmut. Η κατάληψη του χωριού είναι ζωτικής σημασίας για τη ρωσική επιχείρηση για την περικύκλωση του Αρτιόμοβσκ, το οποίο είναι σημαντικό προπύργιο και κόμβος υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις ουκρανικές δυνάμεις στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ.

Η κατάληψη του Klescheevka ακολουθεί την κατάληψη της πόλης-κλειδί Soledar, περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Artyomovsk, και πολλών άλλων χωριών στην περιοχή, από τις ρωσικές δυνάμεις την περασμένη εβδομάδα.

The Guardian: Ανησυχεί η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών για τις απώλειες που υπέστη ο ουκρανικός στρατός στο Bakhmut, σύμφωνα με δημοσίευμα. Ο στρατός χάνει καθημερινά τριψήφιο αριθμό στρατιωτών

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND ενημέρωσε τη γερμανική κυβέρνηση για τη δύσκολη κατάσταση του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Bakhmut/Artemovsk.

«Ο ουκρανικός στρατός στον αγώνα για το Αρτεμόφσκ (ουκρανική ονομασία – Μπαχμούτ) υφίσταται μεγάλες απώλειες», ανέφερε το Spiegel, επικαλούμενο στοιχεία της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND).

Σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χάνουν «πολλές φορές τριψήφιο αριθμό στρατιωτών» την ημέρα στις μάχες για την πόλη. Η BND είπε ότι η πτώση του Μπαχμούτ θα είχε συνέπειες «σε όλη τη γραμμή άμυνας των Ουκρανών. »

Η απώλεια του Artemovsk/Bakhmut θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς θα επέτρεπε στις ρωσικές μονάδες να διεισδύσουν βαθιά στο Donbass.

dimpenews.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...