Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

Έβγαλε είδηση ο Πλεύρης: “Μέσα στον Οκτώβριο οι αποφάσεις για τεστ και αναστολές ανεμβολίαστων”

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν και άλλες δόσεις του εμβολίου κατά της COVID-19 ο καθεστωτικός υπουργός Υγείας δήλωσε πως «δεν μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πότε θα ξανακάνουμε εμβόλιο, γιατί πρέπει να δούμε τι ανοσία θα δημιουργήσουν αυτά τα εμβόλια και δεν ξέρουμε την πορεία της πανδημίας. Φαίνεται ότι σιγά σιγά πάμε και στα εμβόλια στην κατεύθυνση που υπάρχει και στη γρίπη, δηλαδή στο ετήσιο εμβόλιο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και στην πορεία».

Σχετικά με την αναστολή των ανεμβολίαστων υγειονομικών ο Θάνος Πλεύρης τόνισε πως προς το παρόν παραμένουν σε αναστολή μέχρι τα τέλη του 2022, ωστόσο η κυβέρνηση σκοπεύει να εξετάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα του Οκτωβρίου και να λάβει εντός του μήνα αποφάσεις.

«Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ότι θα το εξετάσουμε τον Δεκέμβριο. Με τα δεδομένα που έχουμε τώρα είναι να παρθεί η απόφαση εντός του Οκτωβρίου. Η κατεύθυνση που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα εξετάσει τα δεδομένα της πανδημίας.

Εάν τα δεδομένα δεν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα επιστρέψουν. Εάν δικαιολογούν τη συνέχιση του μέτρου θα παραμείνουν σε αναστολή. Η θέση που έχουμε αποφασίσει κυβερνητικά είναι ότι ακολουθούμε την πανδημία», δήλωσε ο υπουργός του καθεστώτος.

Ανάλογες αποφάσεις, σύμφωνα με τον ίδιο, θα παρθούν και για τα τεστ στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...