Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Πανικός στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod: Φόβοι ότι θα δοκιμάσει τη σούπερ τορπίλη Poseidon, το «Όπλο της Αποκάλυψης»


Η Poseidon είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.
Συναγερμός έχει σημάνει στο ΝΑΤΟ για το ρωσικό υποβρύχιο Belgorod το οποίο απέπλευσε και βρίσκεται στην Αρκτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα La Repubblica, σε έκθεση πληροφορίων του ΝΑΤΟ η οποία στάλθηκε στα πιο σημαντικά συμμαχικά στρατηγεία τις τελευταίες ημέρες, αναφέρονται οι κινήσεις του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου Belgorod το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούλιο.

Τώρα βρίσκεται στη θάλασσα της Αρκτικής και εκφράζονται φόβοι ότι η αποστολή του είναι να δοκιμάσει για πρώτη φορά τη σούπερ τορπίλη Poseidon, η οποία χαρακτηρίζεται ως το «Οπλο της Αποκάλυψης».

Πρόκειται για ένα υποβρύχιο drone, το οποίο παρουσιάστηκε από το Κρεμλίνο το 2018, ως ένα από τα συστήματα που θα επιτρέψουν τη στρατηγική υπεροχή στη Ρωσία. Στην ουσία, όπως αναφέρεται, η Poseidon είναι μια πυρηνική κεφαλή που ταξιδεύει κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και στη συνέχεια εκρήγνυται κοντά στην ακτή, προκαλώντας ραδιενεργό τσουνάμι.

Το ραδιενεργό αυτό κύμα μπορεί να εξαλείψει μητροπόλεις όπως η Νέα Υόρκη ή το Λος Αντζελες. Οι ειδικοί εξηγούν ότι το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί με διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, οι οποίοι υπάρχουν από τη δεκαετία του 1960.

Αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δημιουργήσει δίκτυο δορυφόρων με αισθητήρες υπερύθρων ακριβώς για να ανιχνεύσουν την εκτόξευση των ρωσικών πυραύλων καθώς η ανάφλεξη των κινητήρων τους προκαλεί υψηλές θερμοκρασίες.

Αντίθετα, οι δορυφόροι δεν βλέπουν τι συμβαίνει στα βάθη της θάλασσας: η υπερ-τορπίλη σχεδιάστηκε για να εκπέμπει πολύ λίγη θερμότητα και να ταξιδεύει αθόρυβα με πάνω από εκατό χιλιόμετρα την ώρα.

Οσο για το υποβρύχιο K-329 Belgorod θεωρείται το πρότυπο της νέας αντίληψης του πολέμου το οποίο συνέλαβαν οι ναύαρχοι του Προέδρου Πούτιν τα τελευταία χρόνια, μετά την αύξηση της έντασης με τις ΗΠΑ.

Το 2019 ο Πούτιν διέταξε να τροποποιηθούν τα σχέδια ενός στρατηγικού υποβρυχίου ώστε να γίνει η κινητήρια δύναμη των drones και των μίνι υποβρυχίων ικανών να επιχειρούν σε βάθη όπου κανένα σκάφος του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να καταδυθεί.
Το Belgorod

Το «Belgorod» έχει μήκος 184 μέτρα και πλάτος 15 και μπορεί να ταξιδέψει με περίπου 60 χιλιόμετρα την ώρα σε κατάδυση. Υπολογίζεται ότι μπορεί να παραμείνει έως και 120 ημέρες στον βυθό χωρίς να χρειαστεί ν’ αναδυθεί στην επιφάνεια. Οι έλικες θεωρούνται επίσης καινοτόμες επειδή έχουν σχεδιαστεί για να ξεφεύγουν από τα σόναρ.

Στο οπλοστάσιό του περιλαμβάνει την υπερτορπίλη Poseidon, ένα βλήμα 24 μέτρων με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικής κεφαλής περίπου δύο μεγατόνων.

Η υποψία, που μεταδόθηκε από την έκθεση του ΝΑΤΟ στα συμμαχικά στρατηγεία, είναι ότι η υπερ-τορπίλη Poseidon πρόκειται να δοκιμαστεί στη θαλάσσια περιοχή του Κάρα.

Η ανάπτυξη της Poseidon συνεχίζεται εδώ και χρόνια, με τους αξιωματούχους του ΝΑΤΟ να είναι επιφυλακτικοί στις εκτιμήσεις τους. Υποτίθεται ότι ορισμένες δοκιμές πραγματοποιήθηκαν ήδη από το 2015, αλλά δεν υπήρξαν ποτέ εκτοξεύσεις από το Belgorod.

Η Poseidon είναι ένα όπλο ενάντια στο οποίο δεν υπάρχουν άμυνες.

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...