Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Αιχμαλωτίστηκαν Αμερικανοί μισθοφόροι σε σκληρή μάχη με τις ρωσικές δυνάμεις στο Χάρκοβο

Το επιβεβαίωσε και το ρωσικό Γενικό Επιτελείο
Δύο Αμερικανοί ο 39χρονος Ρόμπερτ Ντρουέκι και ο 27χρονος Άντι Χίουν αιχμαλωτίστηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις, στα περίχωρα του Χαρκόβου μετά από σκληρή μάχη με τα ρωσικά στρατεύματα

Ο ένας ο Ρόμπερτ Ντρουέκι είχε υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και ο άλλος ο Άντι Χίουν, παρά το μικρό της ηλικίας του είναι πρώην πεζοναύτης.

Συνάδελφός τους, όπως γράφει η Daily Telegraph, καταθέτει την μαρτυρία του για τις συνθήκες σύλληψής τους: «Η κατάσταση θύμιζε απόλυτη τρέλα εν μέσω πολέμου.

Μας είχαν πει ότι το Χάρκοβο δεν είχε Ρώσους μέχρι που ξαφνικά οι Ρώσοι άρχισαν να επιτίθενται στα περίχωρα της πόλης και να μας θερίζουν.

Εμφανίστηκαν με δύο άρματα μάχης T72, πολλά τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 100 στρατιώτες που κινούνταν πεζή με τάξη και δείχνοντας ότι ήταν καλά εκπαιδευμένοι.

Τα ΤΟΜΑ αποβίβασαν 300 μέτρα μπροστά από τα άρματα τους στρατιώτες και άρχισαν να μας κτυπούν. Οι δύο συνάδελφοι αποκόπηκαν, ενώ προσπαθούσαν να κτυπήσουν με αντιαρματικό ένα άρμα, ενώ εμείς υποχωρήσαμε. Και τελικά συνελήφθησαν αιχμάλωτοι».

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο επιβεβαίωσε ότι έχει συλλάβει αιχμαλώτους Αμερικανούς στρατιώτες.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...