Σάββατο 28 Μαΐου 2022

Το θηρίο που ταΐσατε

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν γύρω από την υπόθεση του υποτιθέμενου βιασμού – ψευδής καταγγελίας της Γ. Μπίκας. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρεται στην προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση που προήλθε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε. ο πρόεδρος Ευάγγελος Μπακέλας και ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Σέβης, αναφέρονται τα εξής:

«Τις τελευταίες μέρες με συνεχή δημοσιεύματα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας σχετικά με υπηρεσιακές ενέργειες και χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών επιχειρείται, υπό τον μανδύα της ενημέρωσης του κοινού, απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας, με την επίκληση ανύπαρκτων τίτλων και αρμοδιοτήτων, την εκφορά αβάσιμων αιτιάσεων, απαξιωτικών και άκρως συκοφαντικών σχολίων σε βάρος εισαγγελικών λειτουργών για τις κατά νόμο ενέργειες και την κατά συνείδηση κρίση τους, με την οποία προφανώς και δεν συμφωνεί ο συντάκτης των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Τα δημοσιεύματα αυτά υπερβαίνουν σαφώς τα όρια της δημοσιογραφικής κάλυψης του γεγονότος και με αυτά στοχοποιούνται συγκεκριμένοι εισαγγελικοί λειτουργοί με τη χρήση εκφράσεων, όπως «επαίσχυντη πρόταση», «ντρέπονται και οι πέτρες – όνειδος η εισαγγελική πρόταση», «ανεκδιήγητη πρόταση», «πασίδηλο δικαστικό πραξικόπημα το οποίο εξυφάνθηκε στη Θεσσαλονίκη», «πρωτοφανής ενέργεια στα δικαστικά χρονικά της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας», «παραβιάζονται όλοι οι ηθικοί και νομικοί κανόνες με προκλητικό τρόπο», «ντροπή σας», «αίσχος».

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, εκφράζει την έντονη ανησυχία της για το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιείται το αναφαίρετο δικαίωμα πληροφόρησης, όχι ως κοινωνικό αγαθό, αλλά ως εμπόρευμα και μέσο προπαγάνδας και διαπιστώνει έκπτωση του περιεχομένου της ενημέρωσης.

Διαβεβαιώνουμε ότι οι αρμόδιοι Εισαγγελείς και στη συγκεκριμένη περίπτωση άσκησαν και ασκούν τα καθήκοντα τους, σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και δηλώνουμε ότι οποιοδήποτε δημοσίευμα που, καθ’ υπέρβαση των ορίων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, επιδιώκει να αποτελέσει μοχλό πίεσης του ελεύθερου φρονήματος των εισαγγελικών λειτουργών, δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μόνο τεκμήριο περί της ορθότητας της κρίσης και των ενεργειών τους.»

Ποιος φέρει ευθύνη για την προπαγάνδα;

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ασκείται πολιτική πίεση για αλλαγή δικαστικών και εισαγγελικών αποφάσεων. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελούν τον τρόπο. Όχι, όμως, την πηγή. Παρακολουθώντας στενά τις φεμινιστικές διαμαρτυρίες (συνολικά 4 πορείες “υποστήριξης” προς την κ. Μπίκα και αμέτρητα άρθρα στο διαδίκτυο, ομιλίες, αφίσες, κτλ), γίνεται αντιληπτό ότι οι φεμινιστικές οργανώσεις προσπαθούν να ασκήσουν πολιτική επιρροή για αλλαγή των δικαστικών αποφάσεων.

Ακόμη κι αν οι τοξολογικές εξετάσεις δεν έδειξαν χρήση ναρκωτικών ουσιών. Ακόμη κι αν βρέθηκαν χαμηλά ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του υποτιθέμενου θύματος. Ακόμη κι αν κάμερες, προσωπικό, μάρτυρες (ακόμα και η ίδια η 17χρονη φίλη της) κατέρριψαν όλους τους ψευδής ισχυρισμούς της. Ακόμη κι αν χρησιμοποιήσουμε την απλή λογική: ποιος ορφανός άνθρωπος που παρουσιάζεται ως οικονομικά ανίσχυρος, βρίσκεται σε θέση να πληρώσει 600€ για ένα δωμάτιο σε υπερπολυτελή ξενοδοχείο για μια βραδιά; Ποιος άνθρωπος μετά τον υποτιθέμενο βιασμό του σκέφτεται να καλέσει πρώτα τον εργοδότη του;; Και ποιος εργοδότης – ανάμεσα σε εκατοντάδες υπαλλήλους που έχει – θα πάει βραδιάτικα να παραλάβει έναν από αυτούς;

Παρά όλους τους ψευδείς ισχυρισμούς, παρά τη ψευδή καταγγελία (και την απόδειξη αυτής από τις αρμόδιες αρχές), η φεμινιστική κοινότητα επιμένει στην υποστήριξη του υποτιθέμενου θύματος.

Και ο λόγος είναι απλός.

Δεν επιθυμούν τη δικαίωση. Επιδιώκουν – δια μανίας – την άρση του τεκμηρίου αθωότητας του ανδρικού φύλου. 

Επιδιώκουν με μια απλή καταγγελία (δίχως καν αποδείξεις και στοιχεία, ακόμη κι αν υπάρχουν ενδείξεις για ψευδή καταγγελία) να διώκεται και να φυλακίζεται ο άντρας αυτόματα. Και αυτό αποτελεί ισχυρό εργαλείο για ανθρώπους που έχουν βλέψεις είτε για φήμη είτε για κερδοσκοπία.

Τον ίδιο μεταμοντέρνο φεμινισμό, τον οποίο χάιδευαν και υποστήριζαν οι ίδιοι οι νομικοί, έρχονται τώρα να αντιμετωπίσουν.

Το ίδιο θηρίο που ταΐσαν (και ορισμένοι μάλιστα κερδοσκοπήσαν μέσω “ειδικών επιδοτήσεων” σε ΜΚΟ, δομές φιλοξενίας, υποτιθέμενες γραμμές τηλεφωνικής υποστήριξης – και η μάσα συνεχίζεται), πλέον διογκώθηκε σε σημείο που ξέφυγε από τον έλεγχό τους.

Πλέον το θηρίο απαιτεί περισσότερες θυσίες. Απαιτεί τη θυσία του ανδρικού φύλου. Και θα κάνει οτιδήποτε για να το αποκτήσει. Τέσσερις πορείες διαμαρτυρίας, με άμεση άσκηση πολιτικής πίεσης, ενώ όλα τα στοιχεία και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν το αντίθετο, αποτελεί την απόδειξη αυτού.

Ας μην παραπονιούνται, λοιπόν, οι Εισαγγελείς τώρα. 

Όταν επί δεκαετίες αποφάσιζαν ότι η πλήρη αποκλειστική επιμέλεια στη μητέρα είναι δημοκρατική και πρεσβεύει την ισότητα. Όταν επί δεκαετίες αποφάσιζαν ότι η ύπαρξη δομών φιλοξενίας μόνο για γυναίκες αποτελούσε ισότητα. Όταν έκλεισαν το μάτι στις φεμινιστικές ΜΚΟ που απαίτησαν μεγαλύτερα ποσά στα ταμεία ανεργίας του ΟΑΕΔ αποκλειστικά για γυναίκες. Όταν έκαναν τα στραβά μάτια για τα αμέτρητα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αφορούν μόνο γυναίκες, με πλήρη αποκλεισμό του ανδρικού φύλου. Όταν σφύριζαν αδιάφορα για τις καταγγελίες της ΓΣΕΕ για εργατικά ατυχήματα που έχουν 96,7% αντρικά θύματα και δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το εργασιακό περιβάλλον τους. Όταν απέρριψαν την πρόταση να μπορούν οι άντρες που εργάζονται στο δημόσιο να έχουν ίδιες συνθήκες και τρόπο αντιμετώπισης για την πρόωρη σύνταξη (όπως οι γυναίκες που έχοντας ανήλικο παιδί στην ηλικία των 50 μπορούν να επικαλεστούν).

Όταν όλες τους οι ενέργειες και αποφάσεις εξυπηρετούσαν τις φεμινιστικές ορέξεις.

Το θηρίο που τώρα σας δάγκωσε, εσείς το ταΐσατε.

Πηγή: Gobeawesome
πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...