Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Πεδίο εναέριας μάχης ο ουρανός της Συρίας - Ο εγκλωβισμός του αμερικανικού F-15 από ρωσικό Su-30

Μπορεί το ΝΑΤΟ καθημερινά να τονίζει τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας απέναντι στην Συρία και να ενισχύει τις εκεί αεροπορικές δυνάμεις του αλλά τελικά  στη Συρία έγινε εμπλοκή σε αερομαχία μεταξύ ρωσικού μαχητικού Su-30SM και F-15Ε της USAF.

Έτσι σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ "Μαχητικό Su-30 απογειώθηκε για αναχαίτιση αμερικανικού μαχητικού F-15Ε στην Συρία. Το αμερικανικό μαχητικό εισήλθε στον εναέριο χώρο που ελέγχεται από δυνάμεις της Συρίας και της Ρωσίας".

Στην αεροπορική βάση της Χμίμ χτύπησε συναγερμός και απογειώθηκε ρωσικό μαχητικό Su-30SM προκειμένου να αναχαιτίσει το αμερικανικό F-15Ε που όπως φαίνεται είχε αποστολή κρούσης που σημαίνει ότι ο Ρώσος πιλότος κατάφερε γρήγορα να τον φτάσει και να του "πάρει την ουρά".

Όσο και αν ο  Αμερικανός πιλότος προσπάθησε με ελιγμούς να διαφύγει δεν μπορούσε να τα καταφέρει απέναντι στο υπερευέλικτο ρωσικό μαχητικό και στην κοντινή εμπλοκή που ακολούθησε το αμερικανικό μαχητικό έχασε και αποχώρησε.

Το περιστατικό συνέβη στο ανατολικό κομμάτι της Συρίας και πιθανότατα το αμερικανικό μαχητικό σκόπευε να βομβαρδίσει φιλοιρανικές δυνάμεις.

Οι Ρώσοι ανέφεραν ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν μια εύκολη νίκη καθώς το F-15 ήταν οπλισμένο κυρίως με πυραύλους αέρος-εδάφους και AIM-9 ενώ το ρωσικό Su-30 είχε απογειωθεί με πυραύλους αέρος-αέρος R-27 (μέσης ακτίνας), Ρ-73 (μικρής ακτίνας με σκοπευτικό επί κράνους) και Vympel R-77M (μεγάλης ακτίνας - 190χλμ.- με ενεργό ερευνητή)

Να σημειωθεί ότι από τις εικόνες που έδωσαν στην δημοσιότητα οι ρωσικές πηγές, λείπει η βασικότερη και προμήνυε την αποχώρηση...

Και ένα βίντεο από τις ικανότητες μαζικής εκτόξευσης πυραύλων αέρος-αέρος από Su-30.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...