Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021

Σύνοδος Ιερωνύμου: Δεν μπορούμε να ελέγχουμε τα rapid tests

Η συμμόρφωση των πιστών «δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών», λέει.

Η Σύνοδος του Λιάπη Ιερώνυμου, που συναδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης εξέτασε τα δεδομένα που διαμορφώνονται με τα νέα μέτρα τα οποία ισχύουν από σήμερα στους χώρους λατρείας κατά την τέλεση θρησκευτικών ακολουθιών, αποφασίζοντας ότι παραμένει σταθερή στο Εγκύκλιο Σημείωμά της, με το οποίο απευθύνει έκκληση σε Κλήρο και λαό να τηρεί τα μέτρα, προτρέποντας την πραγματοποίηση εμβολιασμού και τη διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων στους ανεμβολίαστους.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι η συμμόρφωση των πιστών «δεν είναι δυνατόν να ελεγθεί από το εργατικό (νεωκόροι) ή εθελοντικό προσωπικό των Ιερών Ναών, καθώς αυτό δεν έχει ούτε δυνατότητες, ούτε αρμοδιότητες φύλαξης, ούτε δημόσιες (π.χ. αστυνομικές) εξουσίες».

Νωρίτερα, κατά την είσοδο του στο Συνοδικό Μέγαρο, ο Λιάπης Ιερώνυμος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «Πήραμε μέτρα τα οποία είναι και τα καλύτερα. Σήμερα θα ανταλλάξουμε απόψεις».

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...