Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

Τούρκοι στρατιώτες το έβαλαν στα πόδια και άφησαν πίσω τον στρατιωτικό τους εξοπλισμό

Freepen.gr -
Το τουρκικό κράτος ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση εισβολής εναντίον των ανταρτικών ελεγχόμενων αμυντικών περιοχών της Medya στις 23 Απριλίου. Ελπίζοντας να επεκτείνει την κατοχή του στο Νότιο Κουρδιστάν, το τουρκικό κράτος στόχευσε συγκεκριμένα την Avaşîn, το Zap και τη Metina.

Από την αρχή της επιχείρησης εισβολής, ο τουρκικός στρατός δέχθηκε βαριά χτυπήματα. Οι τουρκικές κρατικές δυνάμεις, οι οποίες δεν μπορούσαν να προχωρήσουν εναντίον των ανταρτών, αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από ορισμένες περιοχές της Avaşîn, γράφει το πρακτορείο Firat.

Σύμφωνα με πηγές ανταρτών, ο τουρκικός στρατός σχεδίαζε να πολιορκήσει την Avaşîn και να επιτεθεί στους αντάρτες. Ωστόσο, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων που δέχθηκαν, οι στρατιώτες αποχώρησαν από την κοιλάδα Konferans και την κοιλάδα Mar.

Ο τουρκικός στρατός προσπάθησε στη συνέχεια να κατευθυνθεί στις πολεμικές σήραγγες των ανταρτών στο Werxelê στις 7 Ιουνίου. Οι εισβολείς συνάντησαν μεγαλύτερη αντίσταση εδώ και σταμάτησαν.

Οι στρατιώτες αναγκάστηκαν να φύγουν μετά από επιτυχημένες αντάρτικες ενέργειες, αφήνοντας όλο τον εξοπλισμό τους. Οι εικόνες από τις πολεμικές σήραγγες γύρω από το Werxelê εκθέτουν καλά αυτήν την κατάσταση. Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών προμηθειών, ζωντανών υλικών ακόμη και ετικετών έπεσε στα χέρια των ανταρτών. Οι ετικέτες αποκαλύπτουν σε ποιον στρατιώτη ανήκουν τα υλικά.

Μεταξύ των κατασχεθέντων υλικών είναι αυτά που ανήκουν στην ταξιαρχία «Τίγρης» με έδρα το Τατβάν. Διαπιστώθηκε ότι ο στρατιώτης που εκτελέστηκε από τον τουρκικό στρατό όταν ήθελε να διαφύγει και να παραδοθεί στους αντάρτες στις 9 Σεπτεμβρίου ήταν επίσης από την ταξιαρχία «Τίγρης».

http://www.freepen.gr/2021/10/blog-post_29.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...