Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

«Φιμώνουν» τις «ελεύθερες φωνές» του Διαδικτύου: Θα απαγορεύονται δημοσιεύσεις από ανώνυμα προφίλ

Η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνει νέα μέτρα εναντίον όσων αποκαλύπτουν διάφορα στοιχεία στο διαδίκτυο, καθώς θέλει να απαγορεύσει τις δημοσιεύσεις που γίνονται από ανώνυμα προφίλ, ή προφίλ που χρησιμοποιούν ψευδώνυμα και θα απαιτείται η ταυτοποίηση των στοιχείων του κατόχου για κάθε δημοσίευση. 

Ο σκοπός της πρότασης λέγεται ότι είναι να δυσκολέψει περισσότερο τα άτομα που θέλουν να εμπλακούν σε εγκληματικές δραστηριότητες στο διαδίκτυο. Η υποκρισία πάει σύννεφο στο ευρωπαϊκό βασίλειο της νέας τάξης.

Με τη νέα πρόταση σημαίνει ότι το όνομα, η διεύθυνση, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ο αριθμός τηλεφώνου πρέπει να είναι επαληθεύσιμα. Προς το παρόν, δεν διενεργείται έλεγχος κατά πόσον οι παρεχόμενες πληροφορίες είναι σωστές.

Σκοπός είναι και καλά να αποτραπεί η διάδοση κακόβουλου κώδικα ή εγκληματικής δραστηριότητας στο Διαδίκτυο. Για να περάσει η πρόταση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει πρώτα να την υπερψηφίσει.

Ωστόσο, οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένων πολλών οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επισημαίνουν ότι απειλούν την ελευθερία της έκφρασης και αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία.

Όσοι αντιστέκονται στην ναζιστική απόφαση επισημαίνουν ακόμα ότι μια τέτοια αλλαγή θα καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολο για τους ακτιβιστές και τους καταγγέλλοντες να δημοσιεύσουν σημαντικές πληροφορίες καθώς κινδυνεύουν με αντίποινα εάν χρησιμοποιήσουν τα πραγματικά τους δεδομένα.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...