Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Εάν καταργηθεί το δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη τότε δεν απομένει τίποτα από την Δημοκρατία!

Γιώργος Τράγκας

Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται “αρνητής” οποιοσδήποτε και να του αφαιρείται το δικαίωμα να καταφύγει στο τελευταίο μετερίζι κάθε πολίτη, στο ύπατο καταφύγιο: Την Ελληνική Δικαιοσύνη.

Εάν χαρακτηρίζεται “αρνητής” οποιοσδήποτε φοβάται να κάνει το εμβόλιο ή επικρίνει πολιτικές επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, σε λίγο δεν θα διαφέρουμε σε τίποτα από το Απαρτχάιντ της Ν. Αφρικής, την εποχή που ο Μαντέλα ήταν φυλακή.

Εάν Δικαιοσύνη και Αστυνομία είναι στο πλευρό μόνο των εμβολιασμένων και απέναντι στο μισό και πλέον πληθυσμό, τότε σαφώς παραβιάζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα με τους υγειονομικούς ή τους εκπαιδευτικούς, αύριο θα επεκταθεί σε όλη την κοινωνία. Και ίσως μια ημέρα ακούσουμε ότι θα ψηφίζουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή θα ψηφίζουν σε διαφορετικά εκλογικά τμήματα οι εμβολιασμένοι και σε άλλα οι ανεμβολίαστοι αφού προηγουμένως κάτσουν επί ώρες στην ουρά για να περάσουν το τεστ ελέγχου πριν φτάσουν στο παραβάν. Έτσι όμως, το σύστημα αποτυπώνει και φακελώνει όλους εκείνους που θεωρεί αντισυστημικούς ενώ είναι απλώς φοβισμένοι.

Ο νόμος του Λυντς κυριαρχεί πλέον στην Ελλάδα. Αρχίζει με τηλεοπτική διαπόμπευση και ακολουθεί η δικαιοσύνη με ποινική δίωξη και απειλή φυλάκισης σε όποιον δεν συμμορφώνεται με την εμβολιολαγνεία και την τήρηση των ακραίων υγειονομικών όρων. Οποιοσδήποτε επιστήμων είναι υπέρ του συναινετικού εμβολιασμού ή έχει επιστημονικές αντιρρήσεις, περνάει από τηλεοπτική ιερά εξέταση και ρίπτεται σε καζάνι με βραστό λάδι, ή θρυμματίζονται τα οστά του με μεσαιωνικό σφυρί.

Περνώντας τη γέφυρα των στεναγμών, ακούει το πλήθος να φωνάζει ότι είναι “ψεκασμένος”, ή “γραφικός”, ή ”συνωμοσιολόγος”. Θεωρείται κάποιος που παραφύλαγε στη γωνία της πλατείας του Αγίου Μάρκου, προκειμένου να αρπάξει μια ευκαιρία και να μαχαιρώσει τον εξερχόμενο από τη λειτουργία Δόγη.

Στη σημερινή Ελλάδα, το τηλεοπτικό λιντσάρισμα αφορά είτε αγανακτισμένους με την οικονομία πολίτες, είτε αυτούς που φοβούνται και δεν θέλουν να κάνουν εμβόλιο, γενικά όσους θεωρούνται “αντισυστημικοί” και απέναντι στη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όσοι δεν πρέπει να αναφέρονται στα δελτία ειδήσεων, ή γενικά σε τηλεοπτικές εκπομπές για να μη διεγείρεται το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ή πληροφορείται ο κόσμος ανεπιθύμητες πολιτικές δράσεις, αποσιωπούνται πλήρως  και οι παρουσιαστές έχουν εντολή να μην αναφέρουν το όνομά τους, ακόμη και αν πετάξουν με μπέρτα, ως σούπερμαν, πάνω από τα κτίρια της πόλης! 

Όποιος μιλάει για φάρμακα εναντίον του COVID -19 θεωρείται “εχθρός των εμβολίων”, άρα συνωμοσιολόγος. Όποιος γιατρός αποτολμήσει να αναφερθεί σε παρενέργειες που προκάλεσε εμβόλιο, δεν έχει πάρει πτυχίο από την ιατρική και πρέπει να περάσει από το πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου. Καταρτισμένοι επιστήμονες είναι μόνο οι κύριοι Τσιόδρας, Σύψας, Μαγιορκίνης, Βασιλακόπουλος και Εξαδάκτυλος.

Επίσης, λοιμωξιολόγος θεωρείται και η συνδικαλίστρια Ματίνα Παγώνη. Δεν έχει σημασία και δεν πρέπει να αναφέρεται ότι ο κ. Τσιόδρας αναμείχθηκε με την αγορά των εμβολίων Η1Ν1 και υπήρξε σκάνδαλο που ερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη. Ο, επίσης, πρωταγωνιστής της αγοράς εκείνων των εμβολίων από την GlaxoSmithKline, ο κ. Κοντοζαμάνης για δύο έτη θεωρείται εξαιρετικός στη δουλειά του, αλλά ξαφνικά εξοβελίζεται εις την πλατεία Κολωνακίου, προκειμένου να απολαμβάνει το Da Capo το καπουτσίνο του.

Ανάλογη τύχη έχει και ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο κ. Κικίλιας, που εκτοξεύεται από το μέτωπο της μάχης εναντίον του COVID 19 στον ελληνικό τουρισμό, για τον οποίο σίγουρα δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία.

Ουδείς σκέπτεται αν θα πεινάσουν τα παιδιά εκείνων που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Ατμόσφαιρα Μακ Κάρθι. Όταν κάποιος μιλήσει και ασκήσει κριτική για την οικονομία, αμέσως τον ρωτάνε: 'Έκανες εμβόλιο”; Γιατί “αν δεν έκανες, τότε είσαι συνωμοσιολόγος ή γραφικός και δεν καταλαβαίνεις το success story της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη”. Αν είσαι παράτολμος και μιλήσεις για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, ή για την ανέχεια που έφεραν τα lockdown σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, είσαι άξιος της χειρότερης χλεύης γιατί δεν μπορείς να αντιληφθείς το πολιτικό μεγαλείο, το ταλέντο και τη δεινότητα του κ. Μητσοτάκη. Αν είσαι αρθρογράφος της “Καθημερινής” και γράψεις ότι είναι ένας γιάπης που δεν δούλεψε ποτέ του και θεωρεί εαυτόν “πριγκιπόπουλο”, ίσως τη γλιτώσεις. Αν όμως είσαι κάποιος, εκτός “Καθημερινής”, που θέλει να έχει πολιτική δράση και ελεύθερο λόγο, τότε απειλούνται οι φίλοι σου, οι συνεργάτες σου και η οικογένειά σου.

Όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα, όλοι αυτή η ανωμαλία που επιφέρουν τα ακραία μέτρα που προωθούν την καμπάνια του εμβολιασμού, θα είχαν τελειώσει αν είχε το θάρρος η φίλη μου η κ. Ασημίνα Γκάγκα να βγει και να πει ότι πρέπει να αγοράσουμε μονοκλωνικά αντισώματα και ότι υπήρχαν και υπάρχουν φάρμακα που δίνονται στους ασθενείς, οι οποίοι καταλήγουν στο νοσοκομείο. Όλους αυτός ο κοινωνικός διχασμός θα είχε τερματιστεί αν έλεγαν “όσοι θέλουν να κάνουν εμβόλιο να πάνε να το κάνουν και όσοι δεν θέλουν, πρέπει να κάνουν rapid test ή self test”. Η κ. Ασημίνα Γκάγκα, πρέπει να πείσει τον πρωθυπουργό ότι τα φάρμακα είναι εξίσου αποτελεσματικά και χρήσιμα με τα εμβόλια.

Από την άλλη πλευρά, αντί η τηλεόραση να σπρώχνει μετά μανίας τα προϊόντα της Pfizer και των άλλων πολυεθνικών θα πρέπει να επιχειρεί καθημερινά να πείσει όλους τους φοβισμένους πολίτες ότι είναι απαραίτητο να κάνουν τακτικότατα, ως ορίζουν και οι κρατικές οδηγίες, PCR, rapid test και self test. Ειδικότερα οι ευάλωτες ομάδες.

Έτσι δεν θα ακούγονται κραυγές που θυμίζουν μέλη ρατσιστικών ομάδων, στις Πολιτείες του Αμερικανικού Νότου, ούτε θα υπάρχουν καταγγελίες από οικογένειες που πεινάνε και διαλύονται, εξαιτίας της διαθεσιμότητας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη μπορεί να προωθήσει την καμπάνια με πειστικότερο τρόπο και όχι με δόλιο, επειδή θέλει να πάει κάποια στιγμή σε πρόωρες εκλογές με το σύνθημα “εγώ, ο θεόσταλτος σας έσωσα”. Από την πολλή... διάσωση έκλεισαν χιλιάδες επιχειρήσεις, η ανεργία έφτασε τον ουρανό και δεν αποκλείεται τώρα να ακούσουμε ότι “θα παραχωρήσουμε ένα μέρος του Αιγαίου, αρκεί να σώσουμε πάλι ζωές”. Η πολιτική βία, ίσως για ένα διάστημα συντηρεί τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Κατόπιν όμως, γίνεται μπούμερανγκ.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...