Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Τριακόσιοι ήρωες και τριακόσιοι εφιάλτες…

Θεόφιλος Αιγινήτης, συγγραφέας

Ο αριθμός τριακόσια για μας που πιστεύουμε ακόμα στην Ελλάδα είναι ένας σημαδιακός αριθμός.

Όταν τέλη Αυγούστου του 480 π.Χ. ο Ξέρξης με εκατοντάδες χιλιάδες στρατό θέλησε να κατακτήσει την Ελλάδα, βρεθήκανε κάποιοι (δεν μπορώ να πω πατριώτες, γιατί τότε δεν υπήρχε μια ενιαία πατρίδα, αλλά πατρίδα του καθενός ήταν η πόλη που γεννήθηκε), που έβαλαν την ελευθερία πάνω από το οικονομικό συμφέρον και τη σκλαβιά.

Ένας άσημος βασιλιάς της Σπάρτης, ο Λεωνίδας, έμεινε στην ιστορία ανά τους αιώνες μαζί με τριακόσιους συμπατριώτες του και κανα δυο τρεις χιλιάδες Βοιωτούς, που δε δίστασαν να πουν ΟΧΙ στο χρήμα, ΟΧΙ στη σκλαβιά και έπεσαν στο πεδίο της μάχης μέχρις ενός, με το σπαθί στο χέρι.

Τη μακρινή εκείνη εποχή όμως υπήρχε και κάποιος που τον λέγανε Εφιάλτη, που έβαλε το χρήμα πάνω από την ελευθερία και πρόδωσε την πατρίδα του.

Ο Λεωνίδας γράφτηκε με χρυσά γράμματα δόξας στην ιστορία, ενώ το όνομα του Εφιάλτη ο λαός το έδωσε στα χειρότερα γεμάτα αγωνία όνειρά του.

Μέσα στους αιώνες που πέρασαν από τότε οι Εφιάλτες πολλαπλασιαστήκανε και μεταλλαχτήκανε σε πολιτικούς που καταφέρνουνε με ψεύτικες υποσχέσεις να κυβερνάνε τον ένδοξο αυτό τόπο που λέγεται Ελλάς και να τον καταστρέφουν.

Δυστυχώς στις μέρες μας βρίσκεις μόνο Εφιάλτες και κανένα Ήρωα.

Τους ακούσαμε αυτές τις μέρες να κατηγορεί και πάλι ο ένας τον άλλο, ακόμα και η Φώφη, λες και το παραλλαγμένο απόκομμα που λέει πως είναι ο αρχηγός του δεν έχει παρελθόν, δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάντια της πατρίδας μας.

Είδαμε τον Αλή μπαμπά και τον διάδοχό του που του φόρεσε το δαχτυλίδι και τους σαράντα κλέφτες, όλο χαρούλες και με ένα χαμόγελο νααα μετά συγχωρήσεως να παίρνουν ξεδιάντροπα το μικρόφωνο και με θράσος να υποστηρίζουν πως αυτοί είναι οι μόνοι ικανοί να δώσουν λύση στα προβλήματα που μας ταλανίζουν. Λες και αυτό το συνονθύλευμα των απατεώνων έπεσε από τον ουρανό και δεν ήταν σαράντα τόσα χρόνια στην εξουσία. Πως δεν είναι αυτοί που μας βάλανε τα μνημόνια και φέρανε το ΔΝΤ.

Όλοι αυτοί οι εναλλασσόμενοι τριακόσιοι Εφιάλτες έχουνε διαβάσει Μακιαβέλι και Μαζαρίνο και ξέρουν πώς να σε εξαπατήσουν, εσύ ξέρεις πού και σε ποιους δίνεις την ψήφο σου και πώς να απαλλαγείς επί τέλους από δαύτους; ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Αν δεν αλλάξεις πρώτα εσύ πατριώτη αυτοί δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ!

https://toromaiiko.com/triakosioi-iroes-triakosioi-efialtes-theofilos-aiginitis-syggrafeas/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...