Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης: «Χρόνο με τον χρόνο θα δυσκολεύουν τα πράγματα…»

Από το βιβλίο: «Γέρων Βασίλειος Καυσοκαλυβίτης – Νουθεσίες & Διδαχές » (Τόμος Β’)

… -Γέροντα λέτε σ’ αυτόν τον χρόνο να αρχίσουν τα γεγονότα;

-Μα ήδη έχουν αρχίσει Γιώργο, εδώ και καιρό! Η κρίση η οικονομική και ο πόλεμος στη Συρία, μέρος των γεγονότων είναι. Χρόνο με τον χρόνο θα δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο Αμερικανός θέλει να στριμώξει τον Ρώσο αλλά τελικά θα την πληρώσει ακριβά. Η Αμερική θα γίνει μερική…

Οι Έλληνες αν δεν μετανοήσουν θα πληρώσουν βαρύ τίμημα. Αν όμως πάρουν τα μάτια τους από τις τσέπες και τα σηκώσουν προς τον ουρανό τότε θα είναι μικρό το κακό. Γι’ αυτό παιδιά μου χρειάζεται να πορευθούμε με προσευχή και νηστεία στη μόνη αλάνθαστη οδό, να πατάμε σε στέρεο έδαφος, στο χωράφι της μετανοίας. Να θυμάστε να μην γογγύζετε όταν σας εύρη μία στενοχώρια, διότι δια της υπομονής και προσευχής, μετά από μεγάλη μπόρα έρχεται και η ωραία γαλήνη. Να θυμάστε ακόμη πως είναι καλύτερα να συγκατοικείς με ένα άγριο θηρίο, παρά με άνθρωπο βλάστημο, μέθυσο, θυμώδη και προπαντός άθεο! Τώρα οι άνθρωποι είναι μέσα σε ένα μεγάλο κόσκινο και κοσκινίζονται. Κοντοζυγώνει η ώρα που θα καθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Η πίστη και μόνο η πίστη στον Σωτήρα Χριστό θα σώσει τον άνθρωπο. Πίστη, όμως, χωρίς θεάρεστα και φιλανθρωπικά έργα είναι νεκρή. Εσείς οι νέοι φροντίστε να κάνετε αποθήκες, τώρα που είστε νέοι και υγιείς για να έχετε στο γήρας σας, ανά πάσα στιγμή και για να προσφέρετε στον Θεό (αποθήκη προσευχών). Μη λησμονείτε να πηγαίνετε τακτικά στην Εκκλησία. Αυτός που δεν πάει στην Εκκλησία και δεν εξομολογείται και δεν μεταλαμβάνει προετοιμασμένος είναι σαν ένα ερείπιο, που μπαίνουν μέσα και κατοικούν διάφορα άγρια ζώα και νυχτοπούλια. Ο χριστιανός που δεν πηγαίνει στον πνευματικό είναι ωσάν ακυβέρνητο καράβι μέσα στο πέλαγος. Ο αητός βρίσκει την ευκαιρία και πιάνει τον λαγό με τα νύχια του, τον πηγαίνει ψηλά και μετά τον αφήνει και πέφτει στο χάος και σκοτώνεται.

Έτσι ο διάβολος παίρνει τον απρόσεκτο κι αμελή άνθρωπο, τον ρίχνει εις την υψηλοφροσύνη και μετά τον ρίχνει στην απώλεια. Αλλά όμως ο διάβολος φοβάται την ταπείνωση. Και το πιο μικρό αμάρτημα να το εξομολογηθούμε στον πνευματικό μας διότι από τα σταγονίδια δημιουργείτε ο χείμαρρος. Υπακοή στον Θεό κάνε και όχι στο φίδι (διάβολος), ταπείνωση και υπομονή να έχεις για στολίδι…

Έλεγε επίσης ο Γέροντας Βασίλειος: «Μόνο δια της προσευχής θα αποφευχθεί αυτό το κακό. Έρχονται πολλά δεινά και μεγάλες δοκιμασίες»

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: >>  ΕΔΩ

https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...