Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Εκτός σχεδιασμού τα F-22 για την αυτοκρατορία του κακού

Αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός των ΗΠΑ: Όλα αλλάζουν - Τέλος τα F-22
Τί νέο όπλο ετοιμάζει η σκοτεινή πολεμική ελίτ των ΗΠΑ;


Το F-22A Raptor, δεν αποτελεί πλέον μέρος των σχεδίων μεγάλης εμβέλειας, της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ

Όλα δείχνουν, ότι  το μαχητικό το F-22A Raptor θα αποτελέσει παρελθόν, για την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Ένα αεροσκάφος αεροπορικής ανωτερότητας 5ης γενιάς, που αναπτύχθηκε από την Lockheed-Martin και του οποίου οι δυνατότητες είναι σε μεγάλο βαθμό εμπιστευτικές, το F-22A Raptor, είναι ένα από τα πιο τρομερά αεροσκάφη της εποχής του.

Χάρη στη μυστικότητα του, μπορεί ταυτόχρονα να καταρρίψει πολλαπλούς στόχους πέρα ​​από το οπτικό εύρος [Beyond Visual Range - BVR], χωρίς να εντοπιστεί από εχθρικά ραντάρ.

Επιπλέον, είναι επίσης σε θέση να πραγματοποιήσει επιδρομές στο έδαφος, όπως κατά τη διάρκεια της πρώτης του συμμετοχής σε μάχη [στη Συρία, τον Σεπτέμβριο του 2014].

Αρχικά, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, σχεδίαζε την παραγωγή 750 μαχητικών αλλά  όταν  η σοβιετική απειλή εξατμίστηκε, ο στόχος μειώθηκε στο μισό. 

Με απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα  το 2009, αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή, (μόλις τέσσερα χρόνια μετά την έναρξη της υπηρεσίας του με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ), και κατασκευάστηκαν μόνο 187 μονάδες παραγωγής.

Ωστόσο, η ιδέα, που παρουσιάστηκε το 2016, να ξαναρχίσει η παραγωγή του  απορρίφθηκε γρήγορα.Δεδομένης της σχετικής νεαρής ηλικίας  του,  [η μέση ηλικία του στόλου είναι περίπου δώδεκα χρόνια ], θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, ότι θα εξακολουθούσε να λειτουργεί μέχρι τη δεκαετία του 2040.

Αλλά αυτό, δεν είναι αυτό το σενάριο προς το οποίο κινείται η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Επί του παρόντος, διεξάγεται μια μελέτη η οποία, ονομάζεται TacAir, και στοχεύει στον προσδιορισμό των δυνατοτήτων που χρειάζεται τα επόμενα χρόνια. 

Στις 12 Μαΐου, ο επικεφαλής του προσωπικού, στρατηγός Charles Q. Brown, έδωσε μια ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο αυτού του προβληματισμού, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου που διοργάνωσε η εταιρεία συμβούλων McAleese & Associates.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά στόλους μαχητικών αεροσκαφών. Η πρόθεσή μου είναι να έχω τέσσερα συν ένα », είπε ο στρατηγός Μπράουν. 

Έτσι, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ θα έχει, F-15EX "Super Eagle", F-35A Lightning II, F-16 και τα αεροσκάφη που θα προκύψουν από το πρόγραμμα "Next Generation Air Domance" [NGAD], το οποίο συνίσταται στην ανάπτυξη ενός "συστήματος αεροσκαφών 6ης γενιάς ".

Όπως μπορούμε να δούμε, το F-22A Raptor δεν εμφανίζεται στη λίστα που έδωσε ο στρατηγός Brown. Ακριβώς όπως τα F-15C / D και F-15E, κάτι που είναι λιγότερο εκπληκτικό. ( τα F-15C / D / E, θα πρέπει να παραιτηθούν υπέρ του F-15EX).

 ο F-22A θα αντικατασταθεί επομένως από το NGAD,  ένα μοντέλο του έκανε μια απόρρητη δοκιμαστική πτήση  το 2020. Το NGAD θα είναι «μαχητικό αεροπορικής υπεροχής του μέλλοντος», δήλωσε ο στρατηγός Brown.  Όσο για το F-15C / D / E, θα πρέπει να παραιτηθούν υπέρ του F-15EX.

Πρέπει να αναφερθεί, ότι ένας ακόμη προβληματισμός αφορά  τον πιθανό διάδοχο του F-16 μεσοπρόθεσμα. Είναι πιθανό να είναι το F-35,  αλλά  αυτή η απόφαση  θα παρθεί σύμφωνα με εκτιμήσεις  σε έξι, επτά ή οκτώ χρόνια. 

Επιπλέον, ο στρατηγός Μπράουν, απέφυγε να συζητήσει τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που θα έχει τελικά η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Από την άλλη πλευρά, υπολόγισε ότι τα drone,  θα αποκτήσουν σημασία τα επόμενα χρόνια. 

Τέλος όπως τόνισε, αυτό είναι επίσης  αντικείμενο της μελέτης TacAir, η οποία στοχεύει να καθορίσει "πώς θα μοιάζει η μελλοντική μαχητική μοίρα", όσον αφορά τις "επανδρωμένες και μη επανδρωμένες πλατφόρμες".

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...