Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Ο Ερντογάν θα παραπεμφθεί για εσχάτη προδοσία;

Τουρκία: Σε δίκη για εσχάτη προδοσία απειλεί να στείλει τον Ερντογάν η αντιπολίτευση

Μαρία Ζαχαράκη

Το CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, κατηγορεί τον Ερντογάν για διαφθορά και ότι ξόδεψε 128 δις. δολάρια από τα αποθεματικά συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας και ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης

Σε δίκη για εσχάτη προδοσία απειλεί να στείλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πρέπει να δικαστεί για προδοσία, επειδή τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας θυσιάστηκαν για τον πλούτη του», δήλωσε ο Αϊκούτ Έρντογντου, βουλευτής της Κωνσταντινούπολης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), με αποτέλεσμα να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα εις βάρος του.

«Θα δουλέψω με όλη μου τη δύναμη για να χάσεις στις εκλογές και να σε σύρω σε δίκη», δήλωσε ο Έρντογντου μέσω twitter. «Και θα είμαι στην αίθουσα του δικαστηρίου την ημέρα της δίκης σου, ώστε να μην παρεμποδιστεί το δικαίωμά σας για υπεράσπιση», δήλωσε, ενώ ο δικηγόρος του απάντησε ότι όσα έγραψε ο πελάτης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν ελευθερία της έκφρασης.

Το CHP, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, κατηγορεί τον Ερντογάν για διαφθορά και ότι ξόδεψε 128 δις. δολάρια από τα αποθεματικά συναλλάγματος της κεντρικής τράπεζας και ζητά πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι βρίσκεται υπό παρακολούθηση λόγω της κριτικής που ασκεί στον Ερντογάν, ενώ κάνει για πολιτικό εκβιασμό, καθώς δύο στενές γυναίκες φίλες του απολύθηκαν από δημοσιογράφοι στο κανάλι ATV και την εφημερίδα Σαμπάχ, που ανήκουν σε στενό φίλο του Τούρκου προέδρου, τον μεγαλο-εργολάβο Ορχάν Τζεμάλ Καλιόντζου.

«Καθημερινά συγκρούομαι με τη διεφθαρμένη, άδικη και εγκληματική τάξης που έχεις επιβάλει», ανέφερε ο Έρντογντου, προσθέτοντας ότι «με παρακολουθούν. Με παρενοχλούν. Με απειλούν. Με συκοφαντούν».

«Ο Ερντογάν ίδρυσε μια τερατώδη τάξη που θυματοποιεί εκατομμύρια ανθρώπους, χωρίς να έχει καμία συνείδηση. Είσαι το νούμερο ένα σε αυτήν την εγκληματική οργάνωση», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «η αντίδρασή μου δεν είναι στιγμιαία ή εν βρασμώ ψυχής. Το μαχαίρι έχει φτάσει στο κόκκαλο», είπε χαρακτηριστκά.

«Η ελπίδα να δικαστεί ο πρόεδρός μας για προδοσία είναι νοοτροπία Μεντερές», απάντησε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι στην αντιπολίτευση. «Μάθετε ότι εκείνες οι μέρες που λαχταράτε έχουν φύγει. Αυτό το μέρος τώρα έχει γίνει ΝΗΣΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ», δήλωσε ο Οκτάι.

Πηγή: Έθνος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...