Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΕΝΑ ΦΡΙΚΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

Ψες ονειρεύτηκα ότι ζούσα σεένα πρωτόγονο , τριτοκοσμικο νησι στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού, ονόματι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ , γιατί τοκύριο προϊόν της χώρας ήταν οι μπανάνες.
Το νησί αυτό το διοικούσε φασιστικα ένας αλκοολικός Φύλαρχος , πού τον βάρυνανκατηγορίες/ υποψίες για σκάνδαλα, διαπλοκή, διαφθορά και πραξικοπηματικο παρελθόν.
Οι πλείστοι ιθαγενείς κάτοικοι, έπασχαν από
διανοητική στέρηση, γιατί ο δικτάτορας και ο περίγυρος του, τους δηλητηριαζαν συστηματικά, βάζοντας στο πόσιμο νερό του νησιού μια νευροτοξικη ουσία. Οι λίγοι πουδεν επηρεάσθηκαν, γιατί έπιναν μόνον εμφιαλωμένο νερό, καταδιώκονταν συνεχως από το φασιστικό καθεστώς του νησιού.
Ο φύλαρχος κατακλεβε και καταδυνάστευε του πολίτες, αλλά αυτοι όντας οι πλείστοι χαμηλής νοημοσύνης δεν αντιδρούσαν. Ο Φύλαρχος έλεγχε και όλα τα ΜΜΕ του νησιού , με εξαίρεση μια εφημερίδαπου είχε ένα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ιδιοκτήτη. Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αυτοί των κρατικών καναλιών,ονομάζονταν ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ γιατί έμοιαζαν πολύ με τους πολυχρωμους παπαγάλους του νησιου.
Μια χρονια παρουσιάστηκε στο νησί μια αρρωστεια που επηρέαζε σε ενα πολυ μικρο ποσοστο την παραγωγη μπανανων. Ο Φύλαρχος ,φοβούμενος ότι θα επηρεαστούν τα έσοδα του, με τη συμβουλευση ενός
ΚΑΦΕΤΖΙΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ του,ειδικού στις μπανάνες, επέβαλε τότε ενα ειδικό μέτρο:
ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ , πού ελεγε ότι
κανείς δεν επιτρεπόταν να εισέρχεται στις μπανανοφυτειες εκτός και αν είχε ειδικήαυτοκρατορική βούλα . Γιατί οι ειδικοί
μπανανιαρηδες φίλοι του ΚΑΦΕΤΖΙΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ πίστευαν ότι η αυτοκρατορική βούλα θα έδιωχνε τα κακά δαιμόνια που ήταν υπεύθυνα για την μπανανο-ασθενεια.
Τελικά, οι μισοι κάτοικοι δεν έβγαλαν ΤΟ ΠΑΣΟ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ γιατί άρχισαν δειλά δειλά να μην εμπιστεύονται τον Φυλαρχο Δυνάστη τους, και στο νησί επηλθε διχασμός,
και αναρχία , με ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ για το όμορφο νησί του Ειρηνικού ωκεανού.
Ευτυχώς τότε ξύπνησα! 
ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΊΣΤΗΣΑ
ΤΟΝ ΘΕΟ ΠΟΥ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΖΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΧΩΡΑ, ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΤΑΤΟ
ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΡΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΟΤΕ
ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ
ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ( ΤΟΣΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΠΑΝΑΝΩΝ) !
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΥΘΙΣΤΌΡΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Ή ΠΡΟΣΩΠΑ.
Μ.Ματσακης
Ιατροδικαστής
6/5/21

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...