Κυριακή 2 Μαΐου 2021

Κωνσταντινούπολη: Τεράστιες εκτάσεις γης φεύγουν από τα χέρια των Τούρκων – Επαναφορά Συνθήκης Σεβρών από την πίσω πόρτα;

σχόλιο Σημεία Καιρών: Το κτηματομεσιτικό παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα γεωπολιτικό

Αρθρογράφος: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος



Στην Τουρκία επικρατεί μια έντονη φημολογία ότι ο γνωστός μεγιστάνας Μπιλ Γκέιτς, αγοράζει τεράστιες εκτάσεις γης στην Ανατολική Θράκη με σκοπό την επαναφορά της Συνθήκης των Σεβρών που προέβλεπε ένα διεθνές κρατίδιο-προτεκτοράτο πέριξ της Κωνσταντινούπολης.

Η αλήθεια είναι ότι στην Δύση πλέον θέλουν την επαναφορά των Σεβρών πάσει θυσία, γιατί επιζητούν την κατάργηση της Συνθήκης του Μοντρέ και τον έλεγχο των Στενών.

Οι ισχυρισμοί ότι ο Μπιλ Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, αγόρασε γη στη Θράκη πραγματοποιήθηκε σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και σε ορισμένους τοπικούς ιστότοπους ειδήσεων.

Διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι άρχισαν να πωλούν κτήματα στη Θράκη, πρόκειται ειδικά για Τούρκους που ζουν στην Ευρώπη, όπου οι απόδημοι είναι περισσότεροι. Μεσίτες και εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν το κοινό για κερδοσκόπους της γης.
Τι συμβαίνει στην Ανατολική Θράκη

Ο αρμόδιος για το σχεδιασμό της πόλης Edirne, Namık Kemal Döleneken είπε, “Υπάρχουν πολλοί επενδυτές στη Θράκη εδώ και πολλά χρόνια, αυτό δεν είναι νέο πράγμα. Σε αυτά περιλαμβάνονται τόσο οι ντόπιοι όσο και οι ξένοι.

Ωστόσο, δεν θα εμφανιστεί ένας παγκόσμιος επενδυτής ότι επενδύει κάπου. Εάν προκύψει τέτοιο θέμα , είτε είναι πραγματικό είτε όχι, μπορεί να υπάρχει λόγος.

Όσοι έχουν επενδύσει στο παρελθόν εδώ χρειάζονται τέτοια νέα για να αξιολογήσουν ακριβότερα τη θέση τους και να αυξήσουν τις τιμές τους, νομίζω ότι είναι μια φήμη που έγινε για αυτό το λόγο, για να αναζωογονήσουμε την αγορά ακινήτων, η οποία έχει σταματήσει λόγω της πανδημίας.

Πολλοί άνθρωποι έχουν επενδύσει. Θέλουν να τα εκμεταλλευτούν γρήγορα να αναζωογονήσουν την αγορά με τέτοια εντυπωσιακά νέα και να πουλήσουν σε υψηλές τιμές.»

Η Aytaç Feda, επικεφαλής της Trakya Public Real Estate Consultants Association, δήλωσε ότι δεν έχει καμία πληροφορία σχετικά με την αλήθεια της εν λόγω φήμης και δήλωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να λάβουν υπόψη τους τους ισχυρισμούς.
Κερδοσκοπικό παιχνίδι με γεωπολιτική χροιά

Η Feda είπε, “Γνωρίστε την αξία της γης μας. Ας προσπαθήσουμε να μην πουλήσουμε τη γη μας σε ξένους επενδυτές όσο μπορούμε. Οι εκτάσεις δίνονται δωρεάν αυτήν τη στιγμή. Μια επένδυση που πρόκειται να γίνει εδώ θα επαναπωληθεί στην Τουρκία από την ευρωπαϊκή αγορά 10 χρόνια αργότερα. Οι άνθρωποι μας πρέπει να έχουν επίγνωση και να κάνουν αυτές τις επενδύσεις οι ίδιοι “, είπε.

Ο Χασάν Αλκάμ, ο οποίος είναι 32 χρόνια κτηματομεσίτης στο Tekirdağ, δήλωσε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να πιστεύουν αυτές τις φήμες. Ο Alçam είπε, “Οι πολίτες μας δεν πρέπει να πιστεύουν σε τέτοια πράγματα. Ειδικά οι απόδημοι αδερφοί μας που προσπαθούν να επωφεληθούν από αυτήν την κατάσταση. Χρησιμοποιούν μεγάλες εταιρείες εδώ. Δεν πρέπει να πιστεύουν σε τέτοια πράγματα. Εξαπατούν ανθρώπους. Το έθνος πιστεύει επίσης σε αυτούς που έχουν καθαρή καρδιά », είπε.

Η φήμη εξαπλώθηκε ότι το ζευγάρι Brad Pitt και Angelina Jolie και ο παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστής Κριστιάνο Ρονάλντο αγόρασαν επίσης μια βίλα στην Urla, η οποία φημίζεται για τη φυσική της ομορφιά στη Σμύρνη.

Αφού ο Pitt και η Angelina Jolie αγόρασαν ένα πολυτελές αρχοντικό 2.000 τετραγωνικών μέτρων με 4 ορόφους, 7 υπνοδωμάτια, 2 σαλόνια, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο για 2,6 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας ιταλικής εταιρείας ακινήτων, o διάσημος ποδοσφαιριστής Cristiano Ronaldo φέρεται ότι αγόρασε ένα σπίτι στο ίδιο μέρος.

Μετά την εξάπλωση της είδησης ότι οι Pitt, Jolie και Ronaldo αγόρασαν βίλες, οι τιμές της γης στην περιοχή αυξήθηκαν και η τιμή μιας γης 400 χιλιάδων τουρκικών λιρών αυξήθηκε σε 750 χιλιάδες.

Εμείς να προσθέσουμε πως πριν χρόνια είχε βγει η φήμη στην Νοτιοανατολική Τουρκία πως οι Ισραηλινοί ερχόντουσαν με εταιρείες φαντάσματα και αγόραζαν γη στην περιοχή για να την δώσουν μετά σε Κούρδους, ώστε να δημιουργηθεί ένα είδο κουρδικής ιδιοκτησίας και άρα ένα πρόπλασμα ενός Κουρδιστάν.

Με την γη μπορούν να γίνουν πολλά παιχνίδια, γιατί όποιος ελέγχει την γη, ελέγχει τα πάντα.

warnews247
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...