Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Ο Ποροσένκο διέθεσε 100.000 $ για ίδρυση παπικού κολλεγίου

σχόλιο Γ.Θ : Τον θυμάστε αυτόν το τύπο; Είναι ο αυτός που εκπλήρωσε το σχέδιο της CIA για αποκοπή των Ορθόδοξων της Ουκρανίας από τα αδέρφια τους στην Ρωσία με την ίδρυση ουκρανικής ψευτορθόδοξης εκκλησίας. Δεν χρειάζεται να πέφτουν από τα σύννεφα κάποιοι για την αγάπη και υποταγή του Ποροσένκο στους Παπικούς και γενικά στην Δύση. Έχει δείξει δείγματα το παλικάρι και παλιότερα όταν πήγαινε και κοινωνούσε σε ουνιτικούς ναούς και μετά έκανε και μια βόλτα από το Φανάρι


Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας και μαριονέτα της Δύσης, Πέτρο Ποροσένκο επένδυσε 100 χιλ. δολάρια για την ανέγερση του κτιρίου νέου κολλεγίου του ουκρανικού καθολικού πανεπιστημίου στο Λβιβ, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του ουκρανικού καθολικού Πανεπιστημίου στο Facebook.

Ο Ποροσένκο εκτίμησε ιδιαίτερα το ηθικό κύρος των επικεφαλής και των ιεραρχών της λεγόμενης Ουκρανικής Ελληνο-καθολικής Εκκλησίας, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει και στηρίζουν το Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο.

Ακόμη ο Πέτρο Ποροσένκο επαίνεσε το εκπαιδευτικό ίδρυμα γιατί διατηρεί το δικό του αποκλειστικά εθνικό χαρακτήρα, σημειώνοντας πως: «Είναι σημαντικό ότι πρόκειται για ουκρανικό πανεπιστήμιο, καθώς εκεί διδάσκουν και σπουδάζουν άνθρωποι από διάφορες γωνιές της Ουκρανίας».

Επίσης η πρώην μαριονέτα της Δύσης, πρόεδρος της Ουκρανίας πρόσθεσε ότι το πανεπιστήμιο, πέραν άλλων ειδικοτήτων, παρέχει ποιοτική εκπαίδευση «στους τομείς της επιχειρηματικής διαχείρισης, της δημόσιας και κοινωνικής διοίκησης».

«Το ουκρανικό καθολικό πανεπιστήμιο εκπροσωπεί την ανανέωση και ταυτόχρονα την αναγέννηση των παραδόσεων της ουκρανικής εκπαίδευσης» – δήλωσε ο κ. Ποροσένκο.

Τέλος να αναφερθεί ότι το Ουκρανικό Καθολικό Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε από την Ουκρανική Ελληνο-καθολική Εκκλησία το 2002. Είναι το πρώτο και προς το παρόν το μοναδικό καθολικό πανεπιστήμιο στο έδαφος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...