Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σφοδρή επίθεση Ουκρανών στο Ντονέτσκ - Βομβαρδίζουν το αεροδρόμιο

Mεγάλη ένταση επικρατεί εδώ και λίγα λεπτά στο Ντονέτσκ, καθώς υπάρχουν αναφορές για επίθεση του ουκρανικού στρατού στο αεροδρόμιο της πόλης.   

Υπάρχουν έντονες και δυνατές εκρήξεις κοντά στις περιοχές Peski ,και Putilovka. 

Την ίδια στιγμή, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Khomchak , συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ,  Στραάρτ Ροχ στο Κίεβο, σύμμφωνα υπηρεσία Τύπου του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Ο Khomchak ευχαρίστησε το ΝΑΤΟ για την υποστήριξή του στην Ουκρανία! «Η επίσκεψή σας είναι μια πειστική απόδειξη της προσοχής, ότι η ηγεσία της Συμμαχίας και εσείς προσωπικά αφιερώνεστε στην ανάπτυξη σχέσεών μας.''
Μόσχα: Η Ρωσία καταγράφει αυξημένη κινητικότητα του ΝΑΤΟ σε Ουκρανία και Μαύρη Θάλασσα  

Η Μόσχα καταγράφει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη Μαύρη Θάλασσα κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Μόσχας, το Κίεβο συνεχίζει να μετακινεί στρατεύματα και στρατιωτικό εξοπλισμό πιο κοντά στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς.

«Ταυτόχρονα υπάρχει αύξηση της δραστηριότητας των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του ΝΑΤΟ στο έδαφος της Ουκρανίας και στη Μαύρη Θάλασσα, σε άμεση γειτνίαση με τα ρωσικά σύνορα. Το 2021 σχεδιάζεται να διεξαχθούν επτά κοινές ασκήσεις στο έδαφος της Ουκρανίας με διάφορες χώρες της συμμαχίας» δήλωσε η Ζαχάροβα μιλώντας σε δημοσιογράφους.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...