Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Η πρώτη μονάδα με ρομπότ θα δημιουργηθεί στο Ρωσικό Στρατό

Τα τελευταία χρόνια, δεν σταματά να μας εκπλήσσει η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογίας και η εφαρμογή της σε πολλούς τομείς. Ένας από αυτούς, δεν θα μπορούσε να μην είναι και το στρατιωτικό πεδίο.

Έχουμε ακούσει για έξυπνα όπλα, αντιαρματικά  με τρομερές δυνατότητες αναγνώρισης και εξουδετέρωσης εχθρικών εισβολέων, μαχητικά αεροσκάφη με τρομερές επιχειρησιακές δυνατότητες, ακόμη και Drone.

Tώρα έρχεται η σειρά της Ρωσίας να μας εκπλήξει. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, δημιουργεί την πρώτη στρατιωτική μονάδα οπλισμένη με ρομποτικά συστήματα. Πληροφορίες σχετικά με αυτό, κοινοποιήθηκαν από την υπηρεσία Τύπου του τμήματος.

Η πρώτη πειραματική μονάδα που θα διαθέτει τα συγκροτήματα Uran-9, δημιουργείται βάσει ανακοίνωσης του Κέντρου Ερευνών του Υπουργείου Άμυνας. Αρχικά, θα εργαστεί για την ανάπτυξη μορφών και μεθόδων για τη χρήση τέτοιων μονάδων, και στη βάση του κέντρου θα αρχίσουν να προετοιμάζουν προσωπικό, για τη χρήση των συγκροτημάτων Uran-9 και άλλων τροποποιήσεων, που δεν έχουν ακόμη αναλάβει καθήκοντα μάχης στον Ρωσικό στρατό.

Σύμφωνα με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Δυνάμεων Εδάφους Vasily Tonkoshkurov, η πρώτη υπομονάδα με ρομπότ μάχης θα σχηματιστεί στις Ένοπλες Δυνάμεις RF, εξοπλισμένες με πέντε ρομποτικά συγκροτήματα Uran-9 που αποτελούνται από 20 οχήματα.

Μέχρι σήμερα, τα Uran-9 χρησιμοποιήθηκαν μεμονωμένα. Το συγκρότημα Uran-9 άρχισε να λειτουργεί με τα ρωσικά στρατεύματα το 2016, αλλά κατά τη διάρκεια της πειραματικής επιχειρησιακής μάχης, αποκαλύφθηκαν ελλείψεις στις λειτουργίες παρατήρησης και αναγνώρισης, στη δύναμη πυρός, στην κινητικότητα και στον έλεγχο. Στο τέλος του εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος, πέρασε όλες τις κρατικές δοκιμές, οι οποίες έληξαν το 2020.

Το συγκρότημα "Uran-9" αποτελείται από έναν πίνακα ελέγχου, τέσσερα οχήματα μάχης με τηλεχειριστήριο και μεταφορά για την παράδοσή τους. Όσον αφορά τον εξοπλισμό, υπάρχουν: ένα αυτόματο κανόνι 2A72 30 mm και ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm, ένα φλογοβόλο τύπου Bumblebee jet και πυραύλους Armata κατά των τάνκς. Ανάλογα με τα καθήκοντα που θα του ανατεθούν,  το συγκρότημα μπορεί επιπλέον να οπλιστεί με MANPADS.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...