Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Σοκ στη Δύση από τη δήλωση σύμμαχου του Πούτιν: «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά στην Ουκρανία»

Σοκ έχουν προκαλέσει στη Δύση οι δηλώσεις του πολιτικού σύμμαχου του Βλάντιμιρ Πούτιν, Βλαντίμιρ Σολοβιέφ (Vladimir Solovyev), ο οποίος σε τηλεοπτική εκπομπή δήλωσε ευθαρσώς ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιλέξει πυρηνική απάντηση, στην περίπτωση που το ΝαΤΟ, δεν υποχωρήσει από τις απαιτήσεις του στην Ουκρανία.

Η δήλωση αυτή του Ρώσου πολιτικού έρχεται  μετά από δηλώσεις Ουκρανών πολιτικών μεταξύ αυτών και του προέδρου της χώρας Βολοντιμίρ Ζελένσκι για άμεση ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Σε εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης στη ρωσική τηλεόραση ο Σολοβιέφ επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η Ρωσία δεν πρέπει να παραδώσει ποτέ τον έλεγχο των περιοχών στο Ντονμπάς παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις από τη Δύση. 

Ο Ρώσος πολιτικός και σύμμαχος του Πούτιν έκανε την ερώτηση στον στρατιωτικό αναλυτή Mikhail Khodarenok: «Πόσο σύντομα η σύγκρουση στην Ουκρανία θα εξελιχθεί σε πυρηνική;»

Και ο Khodarenok απάντησε:

«Αυτή είναι  αυστηρά η προσωπική μου γνώμη, Θεωρώ όμως ότι οποιαδήποτε σύγκρουση μπορεί να σταματήσει από την δική μα πλευρά με την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων, τουλάχιστον τακτικών πυρηνικών. Με κάτι τέτοιο οποιαδήποτε σύγκρουση μπορεί να σταματήσει», σημείωσε.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...