Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Η ιστορία ενός δαιμονισμένου παιδιού και το “El Diablo”…

Εμείς είμαστε τρελοί για τους πολλούς, αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι θα παραγνωρίζουμε την αλήθεια. Και επειδή, δυστυχώς, είναι μια γενική και τραγική διαπίστωση ότι ακόμα και κάποιοι Χριστιανοί γονείς, σήμερα, αδιαφορούν για την πνευματική ζωή των τέκνων τους, έχουμε την αίσθηση πως θα έπρεπε ο κόσμος να γνωρίζει μια πολύ …διδακτική ιστορία.

Αφορμή είναι και πάλι αυτό το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Όπως εξηγήσαμε και σε προηγούμενο άρθρο, αυτό το τραγούδι είναι μια κανονική επίκληση στον διάβολο. Σκεφτήκατε όμως ποιες μπορεί να είναι οι συνέπειες για ένα παιδί που θα καλούσε τον διάβολο;

Άντι να σας εξηγούμε εμείς, δείτε τι συνέβη σε ένα παιδάκι, το οποίο μετά από χρόνια, με την βοήθεια του αγίου Παϊσίου, απαλλάχθηκε από μια τραγική κατάσταση. Έπειτα, συνδέστε τις περιπτώσεις μόνοι σας και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ – ΓΕΡΩΝ ΠΑΙΣΙΟΣ / ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ-ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ-ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ (σελ. 55-56)

Ήρθε στο άγιο Όρος ένα παιδί 16 χρονών δαιμονισμένο και μάλιστα με δαιμόνιο αρχικό και κατέφυγε για βοήθεια στον Γέρο – Παΐσιο. Ο γέρο Παΐσιος μου είπε: 

-Να δούμε πως μπορούμε να το βοηθήσουμε. Πρόκειται για μια από τις πιο τραγικές περιπτώσεις. Είναι το μόνο για το οποίο θα εγκατέλειπα την Παναγούδα και να πάω μ’ αυτό το παιδί σ’ ένα διαμέρισμα των Αθηνών για να το βοηθήσω. 

Πως είχε δαιμονιστεί αυτό το παιδί; Όταν η μάνα του το ‘φερε απ’ το νοσοκομείο νεογέννητο, ο πατέρας του, ”γνήσιος εκπρόσωπος του ανδρικού φύλλου”, αποφάσισε να κάνει πλάκα στη γυναίκα του. Σχεδίασε ένα διαβολάκι σε ένα χαρτάκι το πέρασε σε ένα σύρμα και το κρέμασε στην κούνια του παιδιού. Μετά, γεμάτος καμάρι για το κατόρθωμα του, φώναξε:

– Φωτεινή, κοίτα τι έβαλα στην κούνια!

Η Φωτεινή εκείνη τη στιγμή έπλενε τα πιάτα. Γύρισε και κοίταξε το δαιμονάκι να κρέμεται στην κούνια και έβγαλε μια σπαραχτική κραυγή: 

-Χριστός και Παναγία! Το παιδί μου!

 Όρμησε με τις σαπουνάδες στα χέρια, να ξεκρεμάσει το διαβολάκι, άλλα ήταν πλέον πάρα πολύ αργά. Το παιδάκι είχε δαιμονιστεί. Μούγκριζε με ανεστραμμένους τους οφθαλμούς και έβγαζε αφρούς απ’ το στόμα του, το οποίο πάθαινε και στα 16 του, όταν ήρθε στο άγιον Όρος, στον γέροντα Παΐσιο…***

Για την ιστορία το παιδί θεραπεύτηκε, αλλά για σκεφτείτε…. Πόσο εύκολα, ένα παιδάκι που δεν έφταιγε σε τίποτα, δαιμονίστηκε!

Αν εσείς που έχετε παιδιά τα αφήσετε εκτεθειμένα, μπορεί να έχετε, (ακόμα) χειρότερες συνέπειες. Ο Θεός δεν θα αφήσει αν εσείς προσέξετε τι βλέπουν και τι ακούν τα παιδιά σας! Μην δίνετε όμως, από μόνοι σας, δικαιώματα στον διάβολο.

Άλλωστε, τέτοια ερεθίσματα υπάρχουν πολλά. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική με το τραγούδι αυτό.

https://orthopraxia.gr/

πηγή


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...