Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Ξεσηκωμός στην Κύρπρο για το σατανοτράγουδο του ΡΙΚ

 Ορθόδοξη Νεολαία Κύπρου: Ακυρώστε το El Diablo. Το συγκεκριμένο τραγούδι αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις

Ανοικτή επιστολή, υπόμνημα διαμαρτυρίας της Ορθόδοξης Νεολαίας Κύπρου προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, για την εκπροσωπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision τον Μάϊο 2021 με το τραγούδι «el diablo» «ο διάβολος»

 Προς Δ.Σ. Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου

Πρόεδρο Δ.Σ. κ. Ανδρέα Φράγκο
Γενικό Διευθυντή κ. Γρηγόρη Μαλιώτη
κύριοι και κυρίες

Με αίσθημα οργής και θλίψης πληροφορηθήκαμε το περιεχόμενο, το νόημα και τους συμβολισμούς του φετινού τραγουδιού που δήθεν θέλει να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο πιο πάνω διαγωνισμό.

Προς αποφυγήν οιωνδήποτε παρερμηνειών, θεωρούμε πως ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, παλαιότερα, αποτελούσε έναν ωραίο καλλιτεχνικό διαγωνισμό ανάδειξης της μουσικής κουλτούρας και ταυτότητας του κάθε συμμετέχοντος κράτους, όμως τελευταίως έχει καταντήσει ένα νεοταξικό πανηγυράκι όπου θριαμβεύει η υποκουλτούρα και η κατάπτωση (ηθική και πνευματική) και όλα θυσιάζονται αλύπητα στο βωμό του κέρδους.

Στο πλαίσιο αυτό του υποβαθμισμένου πλέον κύρους του συγκεκριμένου διαγωνισμού γίνονταν στο παρελθόν ανεκτές οι τελευταίες συμμετοχές της Κύπρου, οι οποίες μιλούσαν γενικά για τον έρωτα και τα επιφανειακά αισθήματα. Τίποτε ιδιαίτερο δεν είχαν να επιδείξουν αλλά από την άλλη για να είμαστε δίκαιοι δεν προκαλούσαν τα εθνικοθρησκευτικά αισθήματα του λαού μας.

Με την παρούσα επιστολή, και εκ μέρους δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, σας καλούμε όπως ακυρώσετε την συμμετοχή της Κύπρου στο φετινό διαγωνισμό ή ει δυνατόν βρείτε κάποιον αντικαταστάτη, ή δώστε κάποιο άλλο τραγούδι στην κυρία Τσαγκρινού. Το συγκεκριμένο τραγούδι «el diablo» αποτελεί ύμνο σε σκοτεινές δυνάμεις, διακηρύττει την υποταγή του ανθρώπου στο σκότος και τον εξευτελισμό (εξ άλλου εσείς το είπαμε από μόνοι σας ότι αναφέρεται στο σύνδρομο της Στοκχόλμης) και προσβάλλει τον λαό μας ο οποίος ευφορείται από Ελληνορθόδοξες αξίες και αρχές χιλιάδες χρόνια τώρα. Μέσα σε ένα κλίμα παγκόσμιας τρομοκρατίας με αφορμή έναν ιό με θνητότητα 0,002 τοις εκατό, με καταπιεσμένους και ανέργους εκατομμύρια πολιτών στην Ε.Ε, με αντισυνταγματικά διατάγματα και ισχυρή καταστολή, το να εκπροσωπεί την Κύπρο, ειδικά σε τέτοιες συνθήκες, ένα τραγούδι που υμνεί και ωραιοποιεί την «υποταγή στον κακό δυνάστη» και περιέχει σκοτεινούς και υποσυνείδητους σατανιστικούς συμβολισμούς, είναι το λιγότερο προκλητικό και υποτίμηση της νοημοσύνης και της αξιοπρέπειας των πολιτών.
Μέσα στο έτος όπου γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την έναρξη της Εθνικής Παλιγγενεσίας, όπου και πάλι η Κύπρος ήταν βροντερά παρούσα, όπου οι αγωνιστές κλεφταρματωλοί μάχονταν «Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος», είναι μεγάλη ντροπή εσείς να προκρίνετε και να υποστηρίζετε ένα τραγούδι ύποπτο, περίεργο και σκοτεινό για να εκπροσωπήσει την Κύπρο.

Με το παρόν Υπόμνημα εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και αγανάκτηση της πλειοψηφίας των Κυπρίων και καλούμε να πράξετε τα δέοντα. Το συγκεκριμένο τραγούδι δεν μας εκπροσωπεί, δεν μας εκφράζει και περαιτέρω αποτελεί ευθεία πρόκληση των θεοφιλών και χριστιανικών αισθημάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών.

Υπενθυμίζουμε αυτό που είχε πει ο αείμνηστος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας «Ει ο Θεός μεθ’ ημών, ουδείς καθ’ ημών».

6 σχόλια:

 1. ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΤΡΑΓΟΥΔΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΘΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ......"ΑΧΤΙΝΑΜΕ"!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μπορεί ένα Εθνικό Ελληνικό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα όπως είναι το συγκεκριμένο της Κύπρου να εκπροσωπείται από τέτοια τραγούδια. Αυτή την φορά το τερμάτισαν. Το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι η άμεση απόσυρση του τραγουδιού αυτού. Δεν είναι δική τους επιχείρηση για να αποφασίζουν να εκπροσωπούν ένα ορθόδοξο λαό με τέτοιου είδους τραγούδια. Αίσχος! τους απαντώ με τους στίχους ενός πολύ αγαπημένου ελληνικού τραγουδιού.
  Μένω μονάχος στο παρόν μου, να σώσω οτιδήποτε αν σώζεται
  κι ας έχω τις συνέπειες του νόμου συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε. Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα σας, ξεγράψτε με απ' τα κατάστιχα σας στον κόπο σας δεν μπαίνω και στα έργα σας………………

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Γι αυτό θα σας φάνε οι Τούρκοι... Ντροπή σας.... Τόσα ωραία τραγούδια έχουμε και πάτε να τραγουδησετε και να υμνησετε τον σατανά. Ρε ουστ από δω γίδια......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με απευθείας ανάθεση επιλέχθηκε το τραγούδι άσχετε. Που θα μιλήσεις και για γίδια... Δεν κοιτάς τα χάλια σου, λέω εγώ;

   Διαγραφή
 4. Εύγε στα Κυπριωτόπουλα που αντέδρασαν με τον τρόπο αυτό απέναντι στην επιλογή του αίσχους!
  Υπάρχουν και τόσες άλλες αντιδράσεις, με τρόπο και εμπεριστατωμένο λόγο, που είναι εύλογο να αναρωτιέται κανείς, πώς και δεν το απέσυραν ήδη!
  Μάλλον όμως, ο Εχθρός ο προαιώνιος του ανθρώπου που αγκαλιάζουν και υμνούν, τους προετοίμασε για τις αντιδράσεις για να τους ωθήσει στην επιμονή, κλείνοντας τα αυτιά τους σε κάθε λογικό, ηθικό και κόσμιο λόγο.
  Ποιός ξέρει αν δεν πήραν υπόσχεση σαν αυτή που έδωσε στον Χριστό, στο Σαραντάριο Όρος, όταν Του είπε, "αν πέσεις και με προσκυνήσεις θα σου προσφέρω..."
  Τί κρίμα να θεωρούμε ενδιαφέρουσα την προσφορά του Εχθρού, του διαστροφέα και τελικά καταστροφέα των ψυχών των ανθρώπων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Έχω την αίσθηση ότι η Νέα Τάξη θα φροντίσει να βγει πρώτο αυτό το τραγούδι στο διαγωνισμό... επίτηδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...