Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Σε πραγματικά καταστροφικές καταστάσεις, οι μελαγχολικοί άνθρωποι...

 

Σε πραγματικά καταστροφικές καταστάσεις, οι μελαγχολικοί άνθρωποι συμπεριφέρονται πολύ πιο λογικά και πιο ήρεμα από τους ανθρώπους που δεν είναι επιρρεπείς σε κατάθλιψη. Ακριβώς επειδή το γνωρίζουν ότι όλα αυτά, τα ζουν έτσι αλλιώς κάθε μέρα.

Λίγα ασκητικά λόγια, για αυτούς που απολυτοποιούν την άσκηση, του Γ.Χριστοδούλου Κατουνακιώτη. . . Αν νηστεύεις, μεταλαμβάνεις και διαβάζεις πνευματικά, αλλά δεν αγαπάς, δεν έχουν αξία αυτά που κάνεις. . . οι πατέρες μας καθοδηγούν στην μέση οδό, μας βγάζουν από τις πλάνες του πονηρού, που μας κοροϊδεύει πως κάτι κάνουμε όταν αγωνιστούμε έστω και ελάχιστα...

Είπε γέρων. Έχετε 500 φίλους στο Διαδίκτυο. Σε γάμο - 100. Σε πάρτι γενεθλίων - 10 ... Και όταν έχετε πρόβλημα - μόνο 1 ... Και πιθανότατα θα είναι – Η γυναίκα σου.

Είπε γέρων,
Ο Θεός δεν κρύβεται πίσω από τους θάμνους ούτε χρειάζεται να σκαρφαλώσεις στα βουνά για να Τον συναντήσεις, αλλά έρχεται Αυτός και σε βρίσκει.
Κάθε φορά που συγχωρείς κάποιον που σε έβλαψε, κάθε φορά που βοηθάς κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη, έλκεται η Θεία Χάρις παιδί μου, δεν εκβιάζεται...

Τί θα γινόταν εάν σταματούσε να φωτίζει ο ήλιος τη γη; Η ζωή στη γη, θα σταματούσε. Έτσι και στο πνευματικό σκοτάδι δεν μπορεί να μείνει ο άνθρωπος, και ο Κύριος μας ελευθερώνει από το μεγάλο σκοτάδι, στέλνοντας στον κόσμο τους Αγίους Του, που φέγγουν στο πνευματικό σκοτάδι.
Άγιος Λουκάς Κριμαίας

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ. Όταν γεννιούνται τα παιδιά, το σπίτι εξαφανίζεται: παραγγελία, χρήματα, ηρεμία, ξεκούραση - και η ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ έρχεται!

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...