Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Το 1821 των Ελλήνων και όχι του ψευτο-Ρωμαϊκού

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

200 χρόνια από την Εθνεγερσία του 1821. 200 χρόνια από μία από τις μεγαλύτερες πολεμικές εποποιίες της παγκόσμιας ιστορίας.

200 χρόνια από την Επανάσταση που έγινε για την εθνική ελευθερία, όχι για κοινωνικές διεκδικήσεις, όχι για την άθεη "ελευθερία" των στοών και των διαφωτιστών. Αυτή την επέτειο, αυτή την ιστορία πολέμησαν και πολεμούν οι διάφορης απόχρωσης διεθνιστές, γιατί τους χαλάει το αφήγημα των ιδεολογημάτων τους.

Αυτή την επέτειο λοιπόν, η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να την γιορτάσει με μια αποστειρωμένη παρέλαση.

Χωρίς κόσμο, χωρίς τους Έλληνες που είναι το ιστορικό υποκείμενο αυτής της επετείου. Με απαγορεύσεις, με διατάγματα, ότι μπορούσαν για να κρατήσουν τον κόσμο μακριά από το ελιτίστικο πανηγύρι που έστησαν.

Ένα gala, ένα life style, για λίγους. Με κακογουστιά, με τσαντούλες των 380 €, με κουστουμάκια υψηλής ραπτικής, με μενού πολυτελείας. Καλύτερα που το έκαναν έτσι, αποδεικνύοντας το χάσμα που τους χωρίζει από τον λαό.

Έναν λαό που τίμησε το 1821 στα ηρώα των χωριών και των γειτονιών, που έβαλε της σημαίες στα μπαλκόνια, έντυσε τα παιδιά του με φουστανέλες και ταυτίστηκε με την παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή είναι η Ελλάδα, ο λαός της, όχι το ψευτο-Ρωμαϊκό που την κυβερνά και η ελίτ της οικονομίας και της κουλτούρας που την στηρίζει.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...