Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Ο πόλεμος συσκότισης: Κίνα, Ρωσία και Ιράν κατασκευάζουν βόμβες Super-EMP(σούπερ-ηλεκτρομαγνητικού παλμού) για το «Blackout Warfare»(πυρηνικός-ηλεκτρονικός πόλεμος)

Αρκετά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας, κατασκευάζουν ισχυρές πυρηνικές βόμβες που έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν κύματα υπερ-ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMP) ικανά να καταστρέψουν όλα τα ηλεκτρονικά είδη – από υπολογιστές σε ηλεκτρικά δίκτυα – σε εκατοντάδες μίλια, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Κογκρέσου.

Μια έκθεση της πλέον αδύναμης Επιτροπής για την Εκτίμηση της Απειλής για τις Ηνωμένες Πολιτείες από το EMP Attack, αποκαλύπτει για πρώτη φορά λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο ενσωμάτωσης των πυρηνικών όπλων EMP στα στρατιωτικά δόγματα της Κίνας, της Ρωσίας, της Βόρειας Κορέας και του Ιράν.

Η έκθεση αποκαλύπτει πώς αυτά τα κράτη θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν επιθέσεις EMP σε θέατρα μάχης στη Μέση Ανατολή, την Άπω Ανατολή, την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

“Η πυρηνική επίθεση EMP είναι μέρος των στρατιωτικών δογμάτων, σχεδίων και ασκήσεων της Ρωσίας, της Κίνας, της Βόρειας Κορέας και του Ιράν για έναν επαναστατικό νέο τρόπο πολέμου εναντίον στρατιωτικών δυνάμεων και μη στρατιωτικών κρίσιμων υποδομών από κυβερνοχώρο, σαμποτάζ και EMP”, αναφέρει η έκθεση.

“Αυτός ο νέος τρόπος πολέμου ονομάζεται με διαφορετικά ονόματα σε πολλά έθνη: Στη Ρωσία, την Κίνα και το Ιράν ονομάζεται Πόλεμος Έκτης Γενιάς, Πολέμου χωρίς επαφή, Ηλεκτρονικός πόλεμος, Συνολικός πόλεμος πληροφοριών και Πολέμου στον κυβερνοχώρο.”

Ο πυρηνικός-ηλεκτρονικός πόλεμος ονομάζεται επίσης «Blackout War» λόγω των επιπτώσεών του σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι επιθέσεις EMP θα πραγματοποιηθούν σε τόσο μεγάλα υψόμετρα που δεν θα προκαλέσουν έκρηξη ή άλλες άμεσες επιπτώσεις επιβλαβείς για τον άνθρωπο. Αντ ‘αυτού, τρεις τύποι κυμάτων EMP σε δευτερόλεπτα καταστρέφουν τα ηλεκτρονικά και οι επιθέσεις θεωρούνται από τους αντιπάλους ως πράξη πυρηνικού πολέμου.

«Οι πιθανοί αντίπαλοι καταλαβαίνουν ότι εκατομμύρια θα μπορούσαν να πεθάνουν από τα μακροπρόθεσμα παράπλευρα αποτελέσματα του EMP και των κυβερνο-επιθέσεων που προκαλούν παρατεταμένο αποκλεισμό των εθνικών ηλεκτρικών δικτύων και άλλων ζωτικών υποδομών ζωτικής σημασίας», ανέφερε η έκθεση.

Οι επιθέσεις θεωρούνται από τους εχθρικούς στρατιωτικούς σχεδιαστές ως ένα σχετικά εύκολο, δυνητικά αδιάφορο μέσο για να προκαλέσουν μαζική καταστροφή και να αναγκάσουν τους αντιπάλους να συνθηκολογήσουν.

Οι επιθέσεις EMP μπορούν να ρυθμιστούν στο μέγεθος της περιοχής και την ένταση του κύματος με έκρηξη σε διαφορετικά υψόμετρα. Όσο πιο κοντά στη γη τόσο ισχυρότερος είναι ο παλμός. Όσο υψηλότερο είναι το υψόμετρο, τόσο ευρύτερη είναι η περιοχή πρόσκρουσης.

“Ένα μόνο πυρηνικό όπλο μπορεί δυνητικά να κάνει επίθεση EMP εναντίον ενός στόχου στο μέγεθος της Βόρειας Αμερικής”, ανέφερε η έκθεση. “Οποιοδήποτε πυρηνικό όπλο που εκτοξεύεται σε υψόμετρο 30 χιλιομέτρων [18,6 μίλια] ή μεγαλύτερο θα δημιουργήσει ένα δυνητικά καταστροφικό EMP.”

Οι βόμβες Super-EMP παράγουν ακτίνες γάμμα που παράγουν μέγιστο πεδίο EMP 200.000 βολτ ανά μέτρο – αρκετά για να τηγανίσουν στρατηγικά συστήματα επικοινωνιών και πληροφοριών. Σύμφωνα με την επιτροπή, η Κίνα, η Ρωσία και πιθανώς η Βόρεια Κορέα έχουν αυτά τα όπλα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαθέτουν όπλα super-EMP στο πυρηνικό οπλοστάσιό τους.

Οι βόμβες δεν απαιτούν ακρίβεια και τα όπλα δεν απαιτούν όχημα επανεισόδου, θωράκιση θερμότητας και αμορτισέρ που απαιτούνται για πυρηνικές κεφαλές που εκρήγνυνται στην ατμόσφαιρα πάνω από τους στόχους.

Τα όπλα μπορούν να εκτοξευτούν μέσω ποικίλων μέσων, συμπεριλαμβανομένων δορυφόρων, πυραύλων μεγάλης ή μεσαίας εμβέλειας, πυραύλους μικρής εμβέλειας που εκτοξεύονται από ένα φορτηγό, από μερικούς πυραύλους κρουζ και πυραύλους κατά των πλοίων, από αεριωθούμενα αεροσκάφη ή εμπορικά αεροσκάφη · ή ένα μετεωρολογικό μπαλόνι.

Η αποχαρακτηριμένη έκθεση εκκαθαρίστηκε για απελευθέρωση από το Πεντάγωνο μετά από επισκόπηση ασφαλείας και παρέχει γραφικά που δείχνουν για πρώτη φορά σε επίσημη δημοσίευση ότι οι πυρηνικές εκρήξεις που πυροδοτήθηκαν 18,6 μίλια έως 248 μίλια πάνω από τη γη θα παράγουν στοχευμένα ηλεκτρονικά κύματα που εκτείνονται μέχρι 1.500 μίλια.

Τμήματα της αναφοράς διαγράφονται προκειμένου να αποφευχθούν οι αντίπαλοι να μάθουν τις ηλεκτρονικές ευπάθειες των ΗΠΑ.

Η έκθεση δείχνει πώς το Ιράν – μια κρατική υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ έχει αξιολογήσει ένα χρόνο μακριά από την κατασκευή πυρηνικού όπλου – θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα μόνο πυρηνικό όπλο που εκτοξεύτηκε σε πυραύλο μεσαίου βεληνεκούς για να μαυρίσει την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ή τη Σαουδική Αραβία δημιουργώντας ζημιές από έκρηξη.


Η Κίνα θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει όπλα EMP για να βυθίσει το νησί της Ταϊβάν σε ηλεκτρονικό σκοτάδι και να απενεργοποιήσει τις ομάδες των αερομπλανοφόρων που πλέουν για να υπερασπιστούν την Ταϊβάν από επίθεση στην ηπειρωτική χώρα.

Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια πυρηνική βόμβα στο διάστημα πάνω από την Ιαπωνία. Τόσο η Ιαπωνία όσο και η Ταϊβάν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τα ηλεκτρονικά που είναι ευάλωτα στο EMP.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ρωσία θα μπορούσε να εκτοξεύσει μία από τις βόμβες της σούπερ EMP στην Ευρώπη για να ρίξει το ΝΑΤΟ και την ήπειρο στο σκοτάδι και να δημιουργήσει χάος επίσης, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Ισλαμικό Κράτος θα μπορούσε να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο από τη Βόρεια Κορέα ή το Ιράν μαζί με έναν πυραύλο μικρού βεληνεκούς που θα μπορούσε να το εκτοξεύσει στο διάστημα και να εκραγεί πάνω από την Ιταλία.

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες , ένα σενάριο πολέμου EMP εμφανίζεται ως αποτέλεσμα συγκρούσεων που περιλαμβάνουν ρωσικές επιθέσεις στον Καναδά και αντίποινα στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας συμβατικές επιθέσεις ακριβείας.

Σε μια μεγάλη σύγκρουση με την Κίνα ή τη Ρωσία, το πρώτο πλάνο στον πόλεμο θα μπορούσε να είναι μια διαστημική έκρηξη ενός σούπερ EMP όπλου που έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει την αμερικανική πυρηνική διοίκηση και τον έλεγχο και τα όπλα.

«Μια κεφαλή σούπερ-EMP, στην κατοχή της Ρωσίας ή της Βόρειας Κορέας, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα καλύτερα προστατευμένα περιουσιακά στοιχεία των ΗΠΑ, απειλώντας ακόμη και την επιβίωση του αμερικανικού πυρηνικού αποτρεπτικού», ανέφερε η έκθεση.

Η Μόσχα έχει υιοθετήσει μια νέα πυρηνική στρατηγική που ονομάζεται κλιμάκωση για να κλιμακώσει τη σύγκρουση με τα πυρηνικά όπλα που η έκθεση προτείνει ότι είναι προσαρμοσμένη στις επιθέσεις EMP που βασίζονται στο διάστημα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε ποτέ πιο αποσυνδεδεμένοι από τη ζωή, από τον κόσμο, από το έδαφος, από τα δέντρα, και από τις ψυχές μας.

Απομακρυνόμαστε από τις ρίζες μας σε έναν επικίνδυνο δρόμο από τον οποίο δεν θα υπάρξει επιστροφή. Και τα καλά και τα κακά νέα είναι ότι είμαστε η τελευταία γενιά που μπορούμε πραγματικά να κάνουμε κάτι γι ‘αυτό.

Δεν ξέρουμε πλέον πώς να ζούμε χωρίς ψυγεία, χωρίς αυτοκίνητα, χωρίς τηλέφωνα ή χωρίς σούπερ μάρκετ.

Τι θα κάνετε αύριο εάν απλά δεν μπορείτε να αγοράσετε πράγματα;

Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την κεφαλή super-EMP για την παράλυση των στρατηγικών και συμβατικών δυνάμεων των ΗΠΑ και τον αποκλεισμό του εθνικού δικτύου.

Η έκθεση αναφέρει ότι 14 εκρήξεις EMP έως 60 μίλια θα δημιουργούσαν ισχυρά ηλεκτρονικά κύματα για βασικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών πυραυλικών άμυνας στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια, το διοικητικό κέντρο στο Πεντάγωνο έξω από την Ουάσιγκτον και τη Διοίκηση της Βόρειας Αμερικής Αεροδιαστημικής Άμυνας (NORAD) στο Κολοράντο.

Άλλες επιθέσεις EMP θα έκλειναν τα φτερά των πυραύλων και βομβαρδιστικών στο Μινώτ, τη Βόρεια Ντακότα, τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Γουόρινουμ και τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας του Ουαϊόμινγκ και του Μάλμστρομ της Μοντάνα.

Το Ιράν, επίσης, θα μπορούσε να εκτοξεύσει πυραυλική επίθεση μεγάλης εμβέλειας στο διάστημα πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τρόπο για το ισλαμικό καθεστώς στην Τεχεράνη να καταστρέψει αυτό που οι ηγέτες του θεωρούν «Μεγάλο Σατανά».

Μια σύγκρουση ΗΠΑ-Κίνας για την Ταϊβάν θα μπορούσε να οδηγήσει στο Πεκίνο να κάνει μια επίθεση αποκλεισμού EMP στα χαμηλότερα 48 κράτη που ελπίζει ότι θα διαταράξει τη στρατιωτική διοίκηση και τον έλεγχο και τις επικοινωνίες και θα απομακρύνει τις Ηνωμένες Πολιτείες από την περιφερειακή σύγκρουση στην Ασία.

Εάν η Βόρεια Κορέα ή το Ιράν προμηθεύσουν κρυφά την τρομοκρατική ομάδα της Αλ Κάιντα με ένα πυρηνικό όπλο, η τρομοκρατική ομάδα που επιτέθηκε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και το Πεντάγωνο θα μπορούσε να αποκτήσει έναν πυραύλο μικρού βεληνεκούς και να ρίξει την πυρηνική κεφαλή στο διάστημα πάνω από τη χώρα ως μέρος στον πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Βόρεια Κορέα, η οποία πριν από αρκετά χρόνια μετέφερε κρυφά πυραύλους επιφανείας-αέρος SA-10 σε πλοίο μετά από επισκευές στην Κούβα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει πυραύλους μικρού βεληνεκούς με πυρηνική κεφαλή για να ρίξει το ηλεκτρικό δίκτυο του Τέξας σε μια προσπάθεια να αναγκάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες θα σταματήσουν τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε αυτόν τον νέο τύπο πολέμου, επειδή έχουμε βασιστεί σε συστήματα πληροφοριών και ηλεκτρονικές τεχνολογίες», δήλωσε ο Peter Pry, πρώην αξιωματικός της CIA, μέλος της επιτροπής και συγγραφέας της νέας έκθεσης.

survivalblog.science.blog

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SURVIVAL BLOG SCIENCE BLOG: Corfiatiko.blogspot.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...