Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Γ.Γαβριήλ Ηγούμενος Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ για το παιδί που έμεινε παράλυτο προσπαθώντας να πιάσει τον Σταυρό

" ..Προχθές ήλθε μία παρέα, φίλοι αυτού του παιδιού, του Ιωάννη, που έπεσε εκεί στην Εύβοια, σε κάποια θάλασσα, για να πιάσει τον Σταυρό, όπως είχαν κανονίσει - δεν ξέρω ακριβώς την περίπτωση - και κτύπησε και ήταν σε κατάσταση φυτού, όπως μας είπαν.
Προ ημερών είχε δώσει νωτιαίο μυελό στον αδελφό του Στέργιο, που ήταν καρκινοπαθής.
Μας παρακάλεσαν, φέραν ένα μπλουζάκι,το πήραμε, το φέραμε μέσα, το σταυρώσαμε με την Αγία Κάρα του Οσίου Δαυίδ ,τους δώσαμε λαδάκι..
Πήγανε .. και χθες πήρε τηλέφωνο ο φίλος του ο Ιωάννης,ο συνονόματός του, στον π.Πέτρο και του είπε ότι από την στιγμή που βάλαν το μπλουζάκι, το οποίο σταυρώσαμε και τον άλειψε η μητέρα του με το λαδάκι του Οσίου Δαυίδ, το παληκάρι συνήλθε, βρήκε τις αισθήσεις του, καταλάβαινε....ΚΑΙ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ..
Βλέπουμε την Χάρη του Θεού ζωντανή και επαναλαμβάνω αυτό το πολύ όμορφο, που με απλά λόγια, έλεγε αυτός ο άνθρωπος του Θεού,ο άγιος διάδοχος του Αγίου Ιακώβου ο Γέροντας Κύριλλος ότι Ο ΘΕΟΣ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΟΥ.."

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Γέροντος Γαβριήλ Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ, μετά την Θεία Λειτουργία ,που μεταδόθηκε διαδικτυακώς , από το Καθολικό της Μονής, την 14/1/2021)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...