Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Χιλιάδες υποστηρικτές στους δρόμους περίμεναν τον Ντ.Τραμπ στη Φλόριντα - «Μνημόσυνο» θύμιζε η ορκωμοσία του Τ.Μπάιντεν

Την ώρα που η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θύμιζε «μνημόσυνο» με χιλιάδες στρατιώτες και τείχη να τον φυλούν και χωρίς ούτε έναν υποστηρικτή του παρών, ο Ντόναλντ Τραμπ κατέβαινε ως -πρώην πλέον πρόεδρος των ΗΠΑ- στη Φλόριντα για να μεταβεί στην κατοικία του και χιλιάδες υποστηρικτές του τον περίμεναν στους δρόμους να τον υποδεχθούν σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων.

Ο Τραμπ προσγειώθηκε λίγο πριν τις 11 π.μ. στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς, προτού ταξιδέψει στο θέρετρό του Μαρ-α-λάγκο όπου ανακοίνωσε ότι θα ζούσε μόλις φύγει από τον Λευκό Οίκο.

Για τελευταία φορά την Τετάρτη, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πτήση από την Ουάσιγκτον προς τη Νότια Φλόριντα ως πρόεδρος προτού μεταβιβάσει τον τίτλο στον Μπάιντεν. Ο Τραμπ έδωσε τα αποχαιρετιστήρια σχόλια του σε στρατιωτική βάση στην Ουάσιγκτον λίγο πριν επιβιβαστεί στην Air Force One με προορισμό τη Φλόριντα, υπό τους ήχους του «My way». «Κάναμε τόσα πολλά που κανείς δεν πίστευε ότι θα ήταν δυνατό», είπε «Αλλά θέλω να ευχαριστήσω το Κογκρέσο, και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπέροχους ανθρώπους της Ουάσιγκτον, D.C., όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργαστήκαμε για να βάλουμε αυτό το θαύμα μαζί. Λοιπόν, καλή ζωή, θα σας δούμε σύντομα», κατέληξε.



Καθώς ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατευθύνθηκε στο Παλμ Μπιτς, χιλιάδες υποστηρικτές του συγκεντρώθηκαν στους δρόμους της Νότιας Φλόριντα για την υποστήριξη του. Ο Τραμπ προσγειώθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς, προτού ταξιδέψει στο θέρετρό του Μαρ-α-λάγκο.

Χιλιάδες πιστοί υποστηρικτές γέμισαν τους δρόμους, μερικοί έχοντας συγκεντρωθεί από όλη τη Φλόριντα για να δείξουν την εκτίμησή τους στον Τραμπ μετά τη λήξη της θητείας του.

Υποστηρικτής είπε στο NBC 6 ότι ο Τραμπ «ήταν ο καλύτερος πρόεδρος που είχαμε ποτέ σε αυτήν τη χώρα από τότε που ήμουν ζωντανός».

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τον Πρόεδρό μας και να του δείξουμε ότι η θυσία του δεν ήταν μάταια», δήλωσε μια γυναίκα στο NBC 6.

Την ίδια στιγμή η ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν θύμιζε... μνημόσυνο καθώς δεν υπήρχε ούτε μισός υποστηρικτής του με τη σιγή να είναι εκκωφαντική, αντίθετα πολλά τετράγωνα της Ουάσιγκτον είχαν αποκλειστεί από τον στρατό ώστε να προστατέψουν τον νέο πρόεδρο από τη λαϊκή δυσαρέσκεια.



πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...