Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Άγιος! Πραγματικά Άγιος!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ

Κάνω υπακοή σε μια φίλη και γραφω για το Γέροντα, για τον οποίο κάποια στιγμή θα γίνει αγιοκατάταξη.
Σταύρο, σε παρακαλώ θέλω να με πας στο Γέροντα.Ακουσα για ένα χαρισματούχο Γέροντα που ξερεις.
Μπαίνουμε στο Κελλι του Γέροντα,που είναι ξαπλωμένος, και πριν μιλήσουμε και ασπασθούμε το χέρι του, απευθύνεται στο φίλο μου και του λεει :
Όταν ο Θεός σου έδινε παιδιά, εσύ δεν είχες μυαλό να τα κρατήσεις.,Τωρα που θέλεις παιδί , ο Θεός δεν σου δίνει γιατί τον αδίκησες!
Ο φίλος μου μόλις άκουσε τα παραπάνω λόγια γονατίζει και άρχισε να κλαίει με λυγμους και να φωνάζει δυνατά : είναι άγιοοοοοοος, είναι άγιοοοοοοοος,είναι άγιοοοοοοος.Εκλαιγε γοερά επί δύο λεπτά γονατισμένος στο δάπεδο.

Ο Γέροντας περίμενε και δεν μίλησε άλλο..Εγω έβλεπα και ζούσα συγκλονιστικές στιγμές.Κάποια στιγμή ο Γέροντας του λέει να σηκωθει.Ο φίλος μου σκούπιζε τα δάκρυά του.Ακου να σου πω.Ο Χριστός σε λυπήθηκε.Θα σου δώσει αυτή τη χρονιά ένα παιδί.
Βγαινουμε έξω και λεω στο φίλο μου τι εννοούσε ο Γέροντας ότι αδίκησες το Θεό ; Σταύρο , συγχώρεσέ με.Ντρέπομαι, αλλά θα σου το πω.Εκανα 10 εκτρώσεις και καίγεται τωρα η καρδιά μου.Θα πάω να εξομολογηθω.Εμεινα αποσβολωμένος !!! Πράγματι έκανε το παιδί όπως είπε ο Γέροντας.Την άλλη χρονιά λέει ο φίλος μου.Σταύρο, θα με πας στο Γέροντα να ζητησω και δεύτερο παιδί ; Πάμε.Ευλογια και κάνει και δεύτερο παιδί.Την άλλη χρονιά μια από τα ίδια.Σταύρο, θα με πάς ; Ναι.Ευλογια και κάνει και τρίτο παιδί.Αδελφοί μου, στο τέταρτο παιδί που έκανε, δεν πήρε Ευλογία και το παιδάκι εκοιμήθη ενός έτους!

Ευλογείτε


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...