Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Άγια Θεοφάνεια, η Αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στην Καρδιά μας!

Ανδρέας Χριστοφόρου

Ο Χριστός είπε ότι, «εγώ ειμί η οδός» (Ιω. 14,6), «δι’ εμού εάν τις εισέλθη, σωθήσεται, και εισελεύσεται και εξελεύσεται και νομήν ευρήσει» (Ιω. 10,9).

Με τη Σάρκωσή Του ο Θεός Λόγος τα Χριστούγεννα και τη Βάπτισή Του τα Θεοφάνεια, γίνεται η Οδός που μας αποκαλύπτει τον Θεό Πατέρα Του και Πατέρα μας και το Άγιο Πνεύμα.

Δια του Ιησού Χριστού φανερώνεται η Αγία Τριάδα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα, διότι ο Υιός πήρε την Ανθρώπινη Φύση μας και την ένωσε με τη Θεία Του Φύση και μας έκανε, κατά τον Απόστολο Πέτρο, «κοινωνούς θείας Φύσεως» (Β΄ Πε. 1,4), ώστε μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία να αγιαζόμαστε με την κάθαρση, τον φωτισμό και τη Θέωσή μας και να ενωνόμαστε Αιωνίως με τον Θεό.

Ο Χριστός, αφού Σταυρώθηκε και μας προσέφερε τη μετάνοια και Αναστήθηκε, συντρίβοντας τη φθορά, τον Θάνατο και την Αιώνια αιχμαλωσία που ήταν ο Άδης και μας προσέφερε την άφεση των αμαρτιών, αναλήφθηκε και κάθεται εκ δεξιών του Πατρός ως Θεάνθρωπος, εκεί που καθόταν πάντα μόνο ως Θεός.

Η Ανθρώπινη Φύση, στο Πρόσωπο του Χριστού, ζει Αιωνίως στους κόλπους της Αγίας Τριάδος, που αύριο, στη Βάπτιση του Χριστού, μας φανερώνεται, γι’ αυτό μιλάμε για Θεοφάνεια, φανέρωση δια του Ιησού Χριστού του Θεού, της Αγίας Τριάδος.

Αύριο, τα Θεοφάνεια, όσοι Βαπτισμένοι, Μετανοημένοι, Εξομολογημένοι, Κοινωνημένοι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, ζούμε μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, αλλά και την Καρδιά μας, την αποκάλυψη του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος!

Θεοφάνεια στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Θεοφάνεια μέσα μας!

Θεοφάνεια μέσα μας ως «αλλήλων μέλη» (Ρωμ. 12,5), της Εκκλησίας ως Σώματος του Χριστού!

Γι’ αυτό σήμερα, μια μέρα πριν, Νηστεύουμε ακόμα και το λάδι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), ώστε να ετοιμαστούμε με την Εγκράτεια των επιθυμιών μας, να πιούμε αύριο τον Μεγάλο Αγιασμό των Θεοφανείων.

Αγιάζονται τα ύδατα στο όνομα της Αγίας Τριάδος, που φανερώνεται από τους Ιερείς, για να αγιαστούμε πίνοντας το αγιασμένο νερό, τον μεγάλο αγιασμό των Θεοφανείων!

Άγια Θεοφάνεια, αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού!

Αγιασμός των υδάτων από τους Ιερείς μας, για να αγιαστεί η ψυχή και το σώμα μας!

Άγια Θεοφάνεια!

Ανδρέας Χριστοφόρου

https://www.pothosmetanoias.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...