Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020

Η Τουρκία απειλεί να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου. Νέο δημοσίευμα φωτιά!


Εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με την Ελλάδα, οι Τούρκοι σκοπεύουν να κλείσουν το πέρασμα μεταξύ του Ευξείνου Πόντου και της Μεσογείου θάλασσας, αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Οι τουρκικές αρχές προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση παραμικρής πρόκλησης από την Ελλάδα ή χώρας που είναι μέλος της Βόρειο - Ατλαντικής Συμμαχίας ( πιθανόν να υπονοεί τη Γαλλία), η διαδρομή μέσω του Βοσπόρου θα αποκλειστεί αμέσως σε όλα τα πολεμικά πλοία.

Εάν συμβεί αυτό, τότε τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν θα επιτρέπονται πλέον μέσω του Στενού.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, τη διαταραχή στη διασφάλιση του εφοδιασμού όλων των απαραίτητων για τη λειτουργία της ρωσικής ναυτικής βάσης στην Ταρτούς στη Συρία.

Η Τουρκία θα εμποδίσει την έξοδο του ρωσικού στόλου μέσω του Βοσπόρου. Η Άγκυρα θέλει να κλείσει το πέρασμα στα πολεμικά πλοία της της Ρωσικής Ομοσπονδίας λόγω της αυξανόμενης κλιμάκωσης της σύγκρουσης στην περιοχή με την Ελλάδα. Αυτό ανέφεραν δημοσιογράφοι από την Avia.pro.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, γράφει ρωσικό δημοσίευμα, μόλις το ΝΑΤΟ ή η Αθήνα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν μια τεταμένη κατάσταση, το στενό θα κλείσει χωρίς προειδοποίηση. Αυτό θα αφήσει τη ρωσική βάση στην Ταρτούς χωρίς προμήθειες.

Πριν από περίπου έξι μήνες, η Τουρκία ανακοίνωσε το κλείσιμο του Βοσπόρου σε περίπτωση παραμικρής απειλής για τα τουρκικά συμφέροντα ...

Αυτό μπορεί να συμβεί σε μια ώρα, σε μια μέρα, σε μια εβδομάδα ή σε ένα χρόνο, αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο από ρεαλιστικό, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...