Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Λιποθυμίες παιδιών από την πρώτη μέρα σε όλη την Ελλάδα

 
Η πρώτη σχολική χρονιά σε συνθήκες κορονοϊου μόλις ξεκίνησε και αναμένεται να είναι μια δύσκολη χρονιά.

Σήμερα, μέρα αγιασμού αλλά και παγουρίνου, οι μαθητές έβαλαν τη μάσκα τους και πήγαν στο σχολείο. Οι γονείς είναι διχασμένοι για το κατά πόσο τα παιδιά θα πρέπει να φοράνε μάσκα ή όχι στο σχολείο. Είναι επικίνδυνη τελικά η μάσκα για ένα μικρό παιδί;

Μαρτυρίες στα social media μιλάνε για λιποθυμίες μαθητών σε πολλά σχολεία της χώρας. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, στη Νέα Σμύρνη μαθητής πρώτης γυμνασίου, στον Ευοσμο και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς αναφέρθηκε ότι λιποθύμησαν 3 μαθητές.

Σοκάρει μητέρα παιδιού που λιποθύμησε : Πήδηξα τα κάγκελα, δε με άφηναν να μπω

Μια μαρτυρία σοκ παρουσιάστηκε πριν λίγο από το Σταθμό Ionia της δυτικής Ελλάδας. Μητέρα όπως είπε στην κάμερα είδε το παιδί της να λιποθυμά στο προαύλιο του σχολείου , όταν έβγαλαν τα παιδιά – τα οποία φορούσαν μάσκα – για αγιασμό.

Όπως λέει η μητέρα, και τα επιβεβαιώνουν και άλλοι που ήταν παρόντες όπως θα δείτε στο video , είδε το παιδί της να λιποθυμάει αλλά οι υπεύθυνοι του σχολείου δεν την άφηναν να μπει. Αναγκάστηκε να πηδήξει από τα κάγκελα για να πάει κοντά στο παιδί της, το οποίο όπως λέει ήταν “κάτασπρο σαν πανί”



https://www.sportime.gr/extratime/lipothimies-mathiton-se-oli-tin-ellada/

https://www.sportime.gr/extratime/sokari-mitera-pediou-pou-lipothimise-pidixa-ta-kagkela-de-me-afinan-na-bo-video/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...