Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Διόρθωσε τα λάθη σου, άλλαξε τη ζωή σου


Αν πρέπει για κάποιους να πονάμε και να πενθούμε, αυτό πρέπει να γίνεται για εκείνους που ζουν στην αμαρτία και όχι για εκείνους που έφυγαν απ' αυτή τη ζωή.

Γιατί δεν είναι τα ίδια τα γεγονότα που μας κάνουν να λυπόμαστε, αλλά η προαίρεσή μας. Δεν είναι ο θάνατος του ανθρώπου που έφυγε, αλλά η αδυναμία αυτών που είναι στη ζωή και θρηνούν.
Ο θάνατος είναι ανάπαυση, είναι απαλλαγή από κόπους και μέριμνες βιοτικές. Γι' αυτό και, όταν δεις κάποιον δικό σου να φεύγει από αυτή τη ζωή, μην αγανακτείς, αλλά στρέψου με κατάνυξη στον εαυτό σου. Εξέτασε τη συνείδησή σου. Αναλογίσου ότι, μετά από λίγο, το ίδιο τέλος περιμένει κι εσένα. Σοβαρέψου και κάνε το θάνατο του άλλου αφορμή για δική σου ανάνηψη. Σταμάτησε να ζεις αδιάφορα. Σκέψου, τι έχεις εσύ μέχρι τότε κάνει. Διόρθωσε τα λάθη σου, άλλαξε τη ζωή σου.
Aγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Οι πιστοί που είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο κελί του, παρακάλεσαν τον Άγιο Γαβριήλ να τους διδάξει κάτι ψυχωφελές. Τότε εκείνος τους είπε:
- Τώρα έρχεται το Άγιο Πνεύμα. Θα δούμε ποιός θα Το υποδεχθεί.
Ύστερα από λίγο κατέφθασε ένας ζητιάνος. Ο Άγιος σηκώθηκε, του έφερε ρούχα και φαγητό από το κελί του, του μίλησε γλυκά και τον άφησε να φύγει. Έπειτα στράφηκε στους υπόλοιπους και τους είπε:
- Μα είστε ανόητοι; Αυτός ήταν ο Κύριος!
Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν σαλος

 

" Τα χρήματα και η ομορφιά είναι μουσαφίρηδες " .
" Μην περιγελάς κανέναν γιατί θά ' ρθει στο κεφάλι σου και θα το πάθεις " .
" Τον γέρο και το ανήμπορο μωρό να λυπάσαι " .
"'Εναν κουβά αλάτι, ένα δοχείο λάδι, κι ένα τσουβάλι αλεύρι πάντα να έχετε στην άκρη ".
Εύα Σαουλίδου .
Ασκητές μέσα στον κόσμο , τόμος 'β


ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ....
Οι άνθρωποι συνήθως λένε ψέματα πρώτα προς στο Θεό κι έπειτα ο ένας τον άλλο.....
..... δεν λένε ψέματα μόνο με την γλώσσα άλλα και σωματικές αισθήσεις τους, αλλά και με την καρδιά τους την ψυχή και το νου τους. Δεν υπάρχει πράξη ψευτιάς που ο διάβολος να μην είναι συνεργός του ανθρώπου.....
Ζούνε το παραμύθι τους και καμία φορά το παίρνουν μαζί τους
Αλλά ξεχνάει ο άνθρωπος την μοναδική αλήθεια"".Την απολογία την επί του φοβερού βήματος "

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...