Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Το παραμυθένιο χωριό των Παξών με την βενετσιάνικη ατμόσφαιρα

Η γραφική μαρίνα αποτελεί σήμα κατατεθέν του οικισμού

Το μικρότερο παραθαλάσσιο χωριουδάκι των Παξών, στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, δεν υπολείπεται σε ομορφιά και γραφικότητα από τον Γάιο και τη Λάκκα.

Το ρομαντικό σκηνικό με τον έντονο βενετσιάνικο αέρα συναντάται σε έναν μικρό κόλπο «πνιγμένο» στο πράσινο των πεύκων και των ελιών που αγγίζουν σχεδόν στη θάλασσα.

Η μικρή και γραφική μαρίνα του αποτελεί σήμα κατατεθέν του οικισμού, ενώ τα γαλήνια νερά του Ιονίου με την γαλαζοπράσινη απόχρωση καλούν σε αξέχαστα, καλοκαιρινά μακροβούτια.


Για το νησί, ο Λογγός αποτελεί γαστρονομικό προορισμό, καθώς δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες των Παξών που το επιλέγουν για να δοκιμάσουν τις φημισμένες τοπικές σπεσιαλιτέ σε κάποια από τις ταβέρνες δίπλα στο κύμα.

Στα όσα ενδιαφέροντα θα παρατηρήσει κανείς στο χωριό η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής, που χρονολογείται από το 1739, με τις εντυπωσιακές αγιογραφίες, καθώς και το παλιό εργοστάσιο (ελαιοτριβείο, σαπωνοποιία) του Ανεμογιάννη στην άκρη του οικισμού, δίπλα στο δημοτικό σχολείο.

Από εδώ αναχωρούν σε καθημερινή βάση καραβάκια με προορισμό τους τους γειτονικούς Αντίπαξους, ενώ πραγματοποιείται και ο γύρος του νησιού, καθώς και ξεναγήσεις στα πολυφωτογραφημένα και διάσημα ενάλια σπήλαια των Παξών.

Τέλος, ο Λογγός αποτελεί και ορμητήριο για περιπατητικές εξορμήσεις προς το εσωτερικό του νησιού.

Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...