Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

O Πάπας και η εντολή του... "Μη γεννάτε σαν κουνέλια!"

Του Άλκη Τζαφέρου

O Πάπας και τα κουνέλια!


«Μη γεννάτε σαν κουνέλια!». Αυτή η υποτιμητική φράση που χρησιμοποιείται για να προσβάλει την τιμημένη πολύτεκνη μητέρα ακούστηκε από το στόμα του νευρικού Ποντίφικα Φραγκίσκου. Την ξεστόμισε με αφορμή την επίσκεψή του 2015 στις Φιλιππίνες. Πράγματι ο Πάπας Φραγκίσκος προέτρεψε τους πιστούς καθολικούς του Τρίτου Κόσμου να μην κάνουν μεγάλες οικογένειες, αλλά του διέφυγε ότι η δήλωσή του στην Ιταλία που έχει καταρεύσει δημογραφικά θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων.

Επιστρέφοντας στη βάση του ο Πάπας αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη: «Ο Πάπας λυπάται πραγματικά, που οι δηλώσεις του για τις μεγάλες οικογένειες προκάλεσαν τόση στενοχώρια. Δεν ήθελε να δείξει πως δεν υπολογίζει την ομορφιά και τις αξίες των πολύτεκνων οικογενειών», ανέφερε ο εκπρόσωπός του (Τhe Toc, 4/2/2015).

Δύο χρόνια αργότερα όμως το Βατικανό έδειξε τις πραγματικές του απόψεις: Προσκάλεσε ως κύριο ομιλητή στο εργαστήριο «Πώς να σώσουμε τον Φυσικό Κόσμο» τον Εlrich! Ο Γερμανοεβραϊκής καταγωγής αμερικανός Paul Ralph Ehrlich είναι γνωστός για τις εφιαλτικές του απόψεις στο ζήτημα της μείωσης του πληθυσμού. Μαζί του συμμετείχε και ο John Bongaarts, αντιπρόεδρος του Population Council, μίας οργάνωσης που χρηματοδοτήθηκε γενναία από το ίδρυμα Rockefeller.

Λίγες μέρες νωρίτερα ο Erlich είχε πει στη Guardian ότι ο πληθυσμός πρέπει να κατέβει στο ένα δισεκατομμύριο και ότι είναι γοητευμένος από την στάση του Πάπα Φραγκίσκου. O Erlich, ο οποίος έχει υποστεί βαζεκτομή, έκανε με πολλή επιτυχία πλύση εγκεφάλου στις αμερικανίδες για να κάνουν δύο το πολύ παιδιά. Η δράση του επίσης έχει συνδεθεί με την υποχρεωτική στείρωση ή άμβλωση σε γυναίκες στον Τρίτο κόσμο. Έχει δηλώσει ότι «πρέπει να έχουμε έλεγχο του πληθυσμού σε κάθε σπίτι μέσα από ένα σύστημα από κίνητρα και πρόστιμα, αλλά εκεί όπου οι εθελοντικές μέθοδοι αποτυγχάνουν πρέπει να χρησιμοποιηθεί καταναγκασμός!».

Πάπας και υπερπληθυσμός

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Βατικανό ασχολείται με τον υπερπληθυσμό. To 1968 ο Πάπας Παύλος ο Στ εξέδωσε την εγκύκλιο «Ηumanae vitae” με την οποία προέτρεπε το ποίμνιο να υιοθετήσει μία «Υπεύθυνη γονεϊκότητα». Ο Πάπας συνέταξε μία εγκύκλο που θα ταίριαζε σε δελφικό μαντείο χωρίς όμως να ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές της νομιμοποίησης της άμβλωσης. Η μέθοδος που πρότεινε ήταν η παρακολούθηση του μηνιαίου ρυθμού ωορρηξίας των γυναικών.

Αντίθετα ο διάδοχός του Πάπας Βενέδικτος ΧVI εξέδωσε το 2009 μία εγκύκλιο με τίτλο: Caritas in Veritate ( Η αληθινή αγάπη). Με την εγκύκλιο αυτή ο Πάπας σχολίαζε αρνητικά το γεγονός ότι ορισμένες Μ.Κ.Ο. προωθούν την έκτρωση και σε ορισμένες πτωχές χώρες ακόιμη και την στείρωση. Τόνιζε ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η αναπτυξιακή βοήθεια δίνεται με την προϋπόθεση να ληφθούν γενναία μέτρα περιορισμού των γεννήσεων. Επίσης δήλωνε την ανησυχία του για την ψήφιση νόμων που επιτρέπουν την ευθανασία. Στην ίδια εγκύκλιο ο Πάπας Βενέδικτος επεσήμανε ότι είναι λάθος να θεωρείται ο υπερπληθυσμός σαν κύρια πηγή της υποανάπτυξης, αντί για την μη δίκαιη κατανομή του πλούτου.

Τι απέγινε ο Πάπας Βενέδικτος είναι γνωστό. Είναι ο δεύτερος Πάπας στην όλη ιστορία του Βατικανού που παραιτήθηκε. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο πραγματικός λόγος της παραίτησής του βρισκόταν σε ένα ντοσιέ σκανδάλων που σχετίζονταν με την ομοφυλοφιλία και τις παράνομες οικονομικές συναλλαγές υψηλόβαθμων κληρικών. Πρώτα ο διάβολος σου προτείνει πώς να αμαρτήσεις και μετά σε εκβιάζει από αυτήν! Ο Kαρδινάλιος Jorge Mario Bergoglio που τον διαδέχτηκε ως Πάπας Φαγκίσκος είναι περισσότερο φιλικός στις μεθόδους ελέγχου του πληθυσμού.

Ο «αριστερός» Πάπας και οι κουνέλες

Ο Πάπας Φραγκίσκος δίνει την εντύπωση ότι είναι πλήρως εναρμονισμένος με τις απόψεις των «έξυπνων» ανθρώπων που προωθούν τον έλεγχο του πληθυσμού και υποστηρίζουν τα μέτρα μείωσης των γεννήσεων. Οι «έξυπνοι» αυτοί άνθρωποι που κατευθύνονται από τα μέλη μυστικών εταιρειών αλλά και διάσημους πολυεκαττομυριούχους, παριστάνουν τη Νέα Αριστερά και χρησιμοποιούν την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού ως δόλωμα για την επίτευξη μιας καλύτερης ζωής. Η αλήθεια όμως είναι οι θεωρητικοί του κομμουνισμού Μαρξ και Ένγκελς απέρριψαν την θεωρία του υπερπληθυσμού ως ξεκάθαρα αντιδραστική.

Ο Πάπας Φραγκίσκος άνοιξε την πόρτα στην αντισσύλληψη και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις στην έκτρωση. Και βεβαίως επειδή από την αρχή ο Οικογενειακός Προγραμματισμός βαδίζει χέρι –χέρι με το κίνημα των ομοφυλοφύλων, ο Πάπας δήλωσε: «Ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους άνδρες και τις λεσβίες;».

Η ηθική νομιμοποίηση της αντισύλληψης και ακόμη και της άμβλωσης από τον Πάπα Φραγκίσκο άρχισε να συζητιέται με αφορμή την επιδημία του ιού Ζίκα στη Νότια Αμερική. Ας σημειωθεί ότι η επιδημία του ιού Ζίκα έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα ανάμεσα στους επιστήμονες ως προς την εργαλειοποίησή της από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης.

Πάπας καλεί Bill

Σε ένα άρθρο που κυκλοφόρησε το 2014 διαβάζουμε τον αρθρογράφο να προσκαλεί στον Πάπα να τηλεφωνήσει στον Μπιλ Gates και μαζί να σώσουν τον κόσμο από το Οικολογικό πρόβλημα, την Πείνα και τον Υπερπληθυσμό!

Εκείνο που εντυπωσιάζει είναι ένα σχόλιο που διαβάσαμε στο You tube:

«Ο καρκίνος στο ανθρώπινο σώμα είναι η χωρίς όριο ανάπτυξη κυττάρων. Οι άνθρωποι είναι καρκίνος για την γη γιατί δεν υπάρχει κάτι για να τους σταματήσει να πολλαπλασιάζονται. Σύντομα θα υπάρχει έλλειψη νερού και υπέρβαση των ορίων του διοξειδίου».

Παρόμοια κείμενα διαβάζει σε σχόλια οπαδών της χορτοφαγίας (βιγκανισμού) όπου ο άνθρωπος παρουσιάζεται ως ένας κανίβαλος που καταπίνει ζώα.

Είναι φανερό ότι οι οικολόγοι, οι φεμινίστριες, οι ζωόφιλοι, και οι υπέρμαχοι του ελέγχου του πληθυσμού ενώνουν τις δυνάμεις τους (μήπως από την ίδια μήτρα δεν προέρχονται όλα αυτά τα κινήματα) για να σώσουν τον Πλανήτη από τις «κουνέλες», δηλαδή από τις πολύτεκνες γυναίκες. Και από κοντά επιτρατεύοναι κάποιοι θρησκευτικοί ηγέτες με πρώτο τον Πάπα Φραγκίσκο που παίρνει εύσημα και από τους Κινέζους για την μοντέρνα και σωστή προσέγγιση στο ζήτημα των γεννήσεων (βλ. SCMP Editioral στις πηγές).

Εμείς τα ακούμε όλα αυτά και προσευχόμαστε στον Θεό να αναδείξει έντιμους ηγέτες που θα αντισταθούν στα εγκληματικά αυτά σχέδια. Γιατί πάνω από όλα ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

(συνεχίζεται)

Πηγές- σημειώσεις:

-Pope Benedct Slams Population Control in Broad-ranging Encyclical, PRI Staff , July 14, 2009 -Did a Secret Vatican Report on Gay Sex and Blackmail Bring Down the Pope?, Alexander Abad-Santos, Τhe Atlantic, February 22, 2013

-Pope Francis and Population Contol, Catholic Journal, March 29, 2017 -This time, Pope Francis is on right side of fence over contraception, SCMP Editorial , South China Morning Post. 24 Feb, 2016

-Questioning the Zika Virus, Broxmeyer L, *The N.Y. Institute of Medical Research, New York City, USA, 17/11/2016, Journal of MPE Molecular Pathological Epidemiology

-Many Doubts About the Relationship Between Cases of Microcephaly and Zika Virus in Brazil, National library of Medicin, Nov.Dec. 2016

– Power, Homosexuality, Hypocrisy, Frederic Martel, Bloomsbury, 2019

-Ο Paul Ralph Ehrlich είναι Γερμανοεβραίος όπως και ο επίσης υπέρμαχος του ελέγχου του πληθυσμού Henry Kissinger. Έχει γράψει το μανιφέστο κατά του υπερπληθυσμού

-A bold plan for Pope Francis, Bill Gates to save the world, WSJ, June 26, 2014

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...