Δευτέρα, 25 Μαΐου 2020

Όταν θέλω να κάνω ελεημοσύνη και δεν έχω να δώσω, τότε κάνω ελεημοσύνη με το αίμα της καρδιάς


Όσοι πλησιάζουν τους πονεμένους, πλησιάζουν στον Θεό φυσιολογικά, διότι ο Θεός πάντα βρίσκεται κοντά στα πονεμένα Του παιδιά.

– Όταν θέλω να κάνω ελεημοσύνη και δεν έχω να δώσω, τότε κάνω ελεημοσύνη με αίμα. Ο άλλος που έχει και δίνει υλική βοήθεια, νιώθει και χαρά, ενώ αυτός που δεν έχει να δώση, συνέχεια υποφέρει και ταπεινωμένος λέει: «Δεν έκανα ελεημοσύνη». Η καλή διάθεση είναι το πάν.
Όσοι έχουν αυτή την αγνή (Αρχοντική) αγάπη, είναι γεμάτοι από καλοσύνη, γιατί μέσα τους έχουν τον Χριστό και στο πρόσωπο τους ζωγραφισμένη την Θεότητα.

Όσοι δεν έρχονται στην θέση των πονεμένων συνανθρώπων τους, εγκαταλείπονται από τον Θεό, και πέφτουν τότε άσχημα και μαθαίνουν να πονάνε. Ενώ εκείνοι που πονάνε και ενδιαφέρονται όλο για τους άλλους και αδιαφορούν για τον εαυτό τους, προστατεύονται από τον Θεό και φροντίζονται από τον Θεό και από τους ανθρώπους.
Η καλοσύνη είναι μία από τις πολλές ιδιότητες του Θεού, γι’ αυτό πάντα σκορπάει χαρά, διώχνει σύννεφα, ανοίγει καρδιές σαν την ανοιξιάτικη λιακάδα που βγάζει άνθη από την γη, θερμαίνει ακόμη και τα φίδια και τα βγάζει από τις παγωμένες τους τρύπες, για να χαρούν και αυτά την καλοσύνη του Θεού. 


Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης

https://iconandlight.wordpress.com/

1 σχόλιο:

 1. Εχουμε σημερα ΚΑΛΩΣΥΝΗ?
  Εχουμε ΑΓΑΠΗ για ολους και για ολα?
  Δειχνουμε ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ?
  Ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ?
  Μηπως μας κυριευει Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ?
  Ειμαστε ΙΣΧΥΡΟΓΝΩΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΗΔΕΣ?
  ΚΛΠ...ΚΛΠ...ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΘΑ ΜΑΣ ΕΔΙΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...