Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Έρχεται η εποχή που δεν θα υπάρχουν ιερείς,οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες

π.Κωνσταντίνος Σίρμπου* (1905-1975)

Να προσέχετε,έρχονται δύσκολα χρόνια.Έρχεται η εποχή που δεν θα υπάρχουν ιερείς,οι πόρτες θα είναι κλειδωμένες,τα λουκέτα στις πόρτες θα κλαίνε,αφού δεν θα υπάρχει κάποιος να κάνει Ακολουθίες.Να πηγαίνετε στους ιερείς έστω και με ένα παπούτσι(σ.σ.εννοεί με οποιοδήποτε τρόπο).Όσο τους έχετε κοντά σας(τους ιερείς) εξομολογηθείτε και κοινωνήστε.

Την εποχή εκείνη οι Ουρανοί θα είναι κλειστοί και δεν θα έχετε από που να πάρετε πίστη. Αυτήν που έχετε,αυτήν να κρατήσετε. Να μην υπερηφανεύεστε,να μην ψεύδεστε,να κάνετε το καλό.

Ενα μικρό μέρος,εκεί στο βάθος της καρδιάς σας,παίρνει ζωή κάθε φορά που κάνετε μία καλή πράξη.Χαίρεται.
Εαν όμως δεν κάνετε τίποτα,δεν νηστεύετε,δεν προσεύχεστε,δεν εξομολογείσθε,δεν κάνετε ελεημοσύνη,μικραίνει,μικραίνει...και πάει!

Να προσεύχεστε!Μην αναβάλλετε.Συνέχεια να λέτε αυτά τα λόγια:«Κύριε,εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου!Κύριε,εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου!Κύριε,εν παντί καιρώ και εν παντί τόπω να είσαι μαζί μου!» Τότε το κακό θα απομακρυνθεί

* Ο πατέρας Κωνσταντίνος Σίρμπου είναι ένας σύγχρονος μάρτυρας και ομολογητής.Φυλακίστηκε για 12 χρόνια από το κομμουνιστικό καθεστώς για το θάρρος του να ομολογει την Ορθόδοξη πίστη χωρίς να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό μπροστά στις απειλές θανάτου.Μέχρι την τελευταία του πνοή το καθεστώς τον παρακολουθούσε στενά.Εκοιμήθη στις 23 Οκτωβρίου 1975.Εγχειρίστηκε για έλκος και πέθανε(με ύποπτο τρόπο)από σηψαιμία.

Μετάφραση-π.Γεώργιος Κονισπολιάτης
πηγή/proskynitis.blogspot

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...