Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Πείνα στις ΗΠΑ! Ένας στους 8 στις μισές κομητείες της χώρας δεν έχει αρκετό φαγητό (χάρτης)

Η εκρηκτική διόγκωση της ανεργίας εντείνει την επισιτιστική κρίση που εμφανίζεται σε όλο και περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ

 

Με τον πληθυσμό των ανέργων στις ΗΠΑ να αυξάνει απότομα τις δυο περασμένες εβδομάδες κατά 10 εκατομμύρια, όσος ο πληθυσμός σχεδόν της Ελλάδας, οι ουρές διανομής δωρεάν τροφίμων στους Αμερικανούς μεγαλώνουν.

Το Bloomberg αναφέρει ότι πίσω από τα προβλήματα πρώτου κόσμου όπως «που θα φάω το αγαπημένο μου πιάτο τώρα που το αγαπημένο μου εστιατόριο έκλεισε», φουσκώνει μια επισιτιστική κρίση.

Το 2018 14,3 εκατομμύρια νοικοκυριά στις ΗΠΑ είχαν πρόβλημα επάρκειας τροφίμων -περίπου ένα στα δέκα νοικοκυριά στο σύνολο (στα νοικοκυριά των μαύρων και ισπανόφωνων αμερικανών η αναλογία είναι – ένα στα πέντε). Δεν υπάρχουν πιο πρόσφατα επίσημα στατιστικά στοιχεία αλλά είναι βέβαιο ότι θα επιδεινωθούν με την πιο εκρηκτική αύξηση της ανεργίας στην ιστορία. Είκοσι εκατομμύρια αμερικανοί θα μείνουν χωρίς δουλειά ως τον Ιούλιο.

Ακόμα και με τα τελευταία στοιχεία η γεωγραφική διασπορά του επισιτιστικού προβλήματος στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εντυπωσιακή.

Οι πράσινες κομητείες έιναι αυτές στις οποίες ένας στους 8 δεν έχει αρκετό φαγητό.

Στις μπλε ένας στους δέκα.

Μόνο στις γαλάζιες το πρόβλημα περιορίζεται σε λιγότερο από έναν στους δέκα κατοίκους.




https://www.newmoney.gr/roh/diethni/pina-stis-ipa-enas-stous-8-stis-mises-komities-tis-choras-den-echi-arketo-fagito-chartis/

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...