Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυστηρότερα μέτρα εξετάζει η κυβέρνηση - Έρχονται χρονικοί περιορισμοί

Ουρές έξω από τράπεζες

Μια τουλάχιστον επικίνδυνη κατάσταση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός το πρωί της Τρίτης έξω από υποκατάστημα τράπεζας στον Πειραιά.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί δεκάδες ηλικιωμένοι περίμεναν έξω από το υποκατάστημα χωρίς να τηρούν καμία απόσταση ασφαλείας, όπως τονίζουν οι ειδικοί.

Οι περισσότεροι είπαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι στήθηκαν στην ουρά για να εισπράξουν την σύνταξή τους από το ταμείο της τράπεζας.

Δεν έλειψαν, μάλιστα, και περιπτώσεις όπου ορισμένοι από όσους βρίσκονταν στην ουρά μπήκαν ανά δύο στο κουβούκλιο εισόδου στην τράπεζα.
Περίπου 20 λεπτά μετά τις πρώτες εικόνες από την επικίνδυνη ουρά έκανε την εμφάνισή του ένα περιπολικό και δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι έκαναν αυστηρές συστάσεις στους παρόντες ενώ παράλληλα έκαναν έλεγχο και στο αν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να βρίσκονται έξω από την τράπεζα.

Σημειώνεται ότι στην εν λόγω τράπεζα λειτουργούν δύο ταμεία για λόγους ασφαλείας με τους υπαλλήλους να προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες στην ουρά να τηρήσουν τους κανόνες ασφαλείας.

Το ενδεχόμενο αυστηροποίησης του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας άφησε «ανοιχτό» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ.
Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «ΣΚΑΪ», ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής χρονικών ορίων στις μετακινήσεις των πολιτών.

Να υπάρχει δηλαδή, μία συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, εντός της οποίας ο κάθε πολίτης καλείται να εκτελέσει τη μετακίνησή του και να επιστρέψει στην οικία του

«Το έντυπο μετακίνησης δεν είναι για να το χρησιμοποιούμε έξι φορές την ημέρα» δήλωσε, σε αυστηρό τόνο, ο κ. Πέτσας, δίνοντας μια πρώτη γεύση των προθέσεων της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η έξοδος από το σπίτι επιτρέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους:
Μετάβαση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες.
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

Καθώς και:
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...